Hogy hűtsem ki a szobámat vagy a lakást ilyen melegbe?
A legjobb megoldás lenne a klímaberendezés.
Ha az nincs akkor este nyisd ki az ablakot és tedd az ablakba a ventilátort.Így gyorsabban kicserélődik a levegő.
Árnyékold kívülről az ablakot. Lehetőleg ne csak a szobát hűtsd éjszaka, hanem az egész lakást: több levegőnek több idő kell, hogy fölmelegedjen.
Ha végképp nem megy a dolog, lépj le. Én kivettem egy hét szabit, és meglátogattam a szüleim. Itt még mindig elég jó a hőmérséklet, bár délután már itt is 25 fok volt a szobában.
Vizes lepedőt belülre akasztani nem javasolnék. Növeli a lakás páratartalmát, és ha magas a páratartalom, melegebbnek érzed a levegőt. Az egész még fullasztóbb lesz.
Még egy ötlet, ha szoktál sütni sütőben, ne süss, inkább főzz, és inkább egyszerűbb dolgokat, hogy a gőz se növelje a páratartalmat.
Szervezd át egy kicsit az életed. Kelj fel hajnalban, akkor még hűvös van, és a sütést-főzést csináld meg akkor. Így nem melegíti fel a lakást, hiszen közben szellőztetsz. Reggel célszerű a többi házimunkát is megcsinálni, hogy ne a nagy melegben kelljen.
Napközben ne használj több elektromos berendezést, mint amennyi feltétlen szükséges: a tévé, számítógép 1-2 fokkal emelheti a hőmérsékletet.
Délután pihenj le pár órára, aludj vagy csak olvass. Ha nem nagyon mozogsz, a szervezetednek nem kell annyira hűtenie magát.
Próbáld meg magad is pluszban hűteni, pl. vizezd be a hajad, és ne szárítsd meg, vagy teríts egy nedves törölközőt a válladra.
nekem a legjobban az oszlopventilátor és a testhűtés vált be :) persze sötétítek is, de szerencsére csak reggel süt ide nap.
van egy nagyon jó pamut kendőm, azt bevizezem, magamra terítem, befedem vele a vállam, karjaim. ennél jobb nincs is :D amikor kicsit megszáradt újra vizezem. a klíma is jó, csak sokkal drágább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!