Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Európa más országaiban milyen...

Európa más országaiban milyen összegekért lehet ingatlant vásárolni? (lakást vagy házat)

Figyelt kérdés

Mondjuk 8-10 millió forintnyi valutáért melyik ország melyik részein tudnék vásárolni? És milyen feltételek vannak külföldieknek?

Pl Csehországban vagy Németországban labdába rúghatok max ennyi pénzzel, de inkább kevesebbel mondjuk csak 5 millióval?

2012. máj. 21. 22:38
1 2
 1/12 anonim válasza:
tobb 100 000 euro is lehet egy nagyobb lakas.es itt ugye van ingatlanado.Ezert is jellemzo h a kulfoldiek inkabb lakast berelnek.Ez a magyarok maniaja , h sajat hazat akarnak minden aron.Ertsd olyan hiteleket is felvesznek egyesek, aminek a visszafizeteseheznincs megfelelo biztosekuk.Szoval 5millioval labdaba sem rughatsz.Komolyan.De azert remelem talalsz valami olcsobbat.Sajnos en kint elek es meg a tehetosebbeknek se nagyon telik sajat hazra.Hollandia.Nemetorszag is hasonlo, bar sztem olcsobb mint Hollandia.Csehorszag meg sztem meg ennel is eselyesebb.Sok sikert! :)
2012. máj. 21. 23:00
 2/12 anonim ***** válasza:
ha csak a kereseteket nézem, és ehez viszonyítom, akkor 4X-es áron.
2012. máj. 21. 23:03
 3/12 anonim ***** válasza:
62%

"Ez a magyarok maniaja , h sajat hazat akarnak minden aron"

Mert szerinted nem jobb a saját házadat fizetned, mint egy idegennek a részleteit törleszteni?

Az sem mellékes, hogy jó befektetés, mert az ingatlanok ára csak nő, és 20 év múlva, ha eladja, kb az az összeg amit belefektetett, a kezébe lesz.

Aki béreli a házat, az mit fog tudni felmutatni? Semmit.

2012. máj. 21. 23:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Pedig ez így igaz, sokan csak bérelik a házat.

Svájc, orvos házaspár, havi keresetük forintban 4 millió körül mozog, és nem veszik meg a házat, hanem bérlik.

2012. máj. 21. 23:48
 5/12 anonim válasza:

60 "%-os valaszolo!

nem tudom , hol irtam ,hogy a lakasvasarlas nem jo befektetes, illetve azt sem irtam, hogy kifizetodobb hosszabb tavon lakast berelni.Csupan tenyeket kozoltem.Feltetelezem, ha ennyire kovetkezetes ember vagy, akkor egy par mondatos szoveg ertelmezese sem okoz kulonosebb gondot.Ha igen, javaslom olvasd el megegyszer figyelmesebben es persze ne vedd magadra azon magyar emberek ,,maniajat" akikrol esetleg nem kedvezo kritikat es informaciot kozoltem.Koszonom.

2012. máj. 22. 00:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Akkor még egyszer a gyengébbek kedvéért.

"Ez a magyarok maniaja , h sajat hazat akarnak minden aron"

2012. máj. 22. 00:16
 7/12 anonim válasza:

Lehet nekem is ezzel kellett volna kezdenem, h a gyengebbek kedveert....hatha akkor en tunok az okosabbnak...:)))) kackac.kukac.

De szerintem kar is vitaba bonyolodni veled, hiszen egyertelmu h magadra vetted,igy gondolom Te is kozejuk tartozol, ha mar ennyire zavar, kenytelen vagyok erre kovetkeztetni.

2012. máj. 22. 01:18
 8/12 anonim válasza:
Jah es az ehHez, nem pedig ehez.Persze gondolom csak elirtad.:)
2012. máj. 22. 01:20
 9/12 anonim ***** válasza:

tényleg nem jellemző tőlünk nyugatabbra a saját ingatlan...

Ezzel együtt 5-10millióval nem fogsz tudni vásárolni semmit sem.

Talán Románia, Szerbia vonalon kapsz ennyiért lakást, de még itthon sem könnyű jót kifogni ilyen áron.

2012. máj. 22. 10:44
 10/12 A kérdező kommentje:

Én is a tipikus saját házat akaró vagyok. :-) És tudom, hogy nyugaton sokkal jellemzőbb a bérlés. De hogy pontosan hol és miért azt azért nem tudom. A saját mégis csak egy biztonságot jelent.

Hazánkban azért sok helyen lehet 5 millió alatt házat venni, igaz leginkább csak eldugott falvakban.

Gondolom más országokban is van különbség egy nehezen megközelíthető faluban lévő házikó és egy városi átlaglakás között!

Azt gondolom, hogy hazánkban ilyen településekre költözni veszélyes, tudjátok a kisebbség miatt főleg.

De talán nyugatabbra nem ilyen veszélyesek a falvak. talán ott biztonságban lehet élni egy eldugott településen is. És talán ott is olcsóbb/értéktelenebb egy nehezen megközelíthető ingatlan. (Az most legyen egyéni szoc.probl, hogy utazgathatok messzire ügyet intézni, dolgozni, ez most mellékes.)

Nem Prágában, Berlinben, Amszterdamban vagy Madridban akarnék lakni, hanem csak valami isten háta mögötti, de közbiztonságos településen.

Ezen ingatlanok ára mennyi?

Aki tud példákat, konkrét összegeket mondani az írjon!

2012. máj. 22. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!