Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hányadik emeleten célszerű...

Hányadik emeleten célszerű lakást venni?

Figyelt kérdés
Ti hányadikon vennétek? Milyen előnye/hátránya van a magas és az alacsony emeleten lévő lakásnak? (Panel lakásról van szó, ha lehet akkor egyedi mérésest vennék)

2012. máj. 10. 22:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Alsó emeletekre nagyon behallatszik az utcai zaj, télen hidegebb van, több helyről jöhet beázás, túl magasan sem jó, mert ha rossz a lift sokat kell lépcsőzni, valahol a közepe táján a legjobb.
2012. máj. 11. 07:27
 12/22 anonim ***** válasza:
65%

A földszintről számított második lakószint.

Ha a földszinten alattad van egy fűtött lakás, az a jó. Ha alattad csak pince, vagy folyosó, az régen rossz. Ha üzlethelyiség, az sem az igazi, mert vagy fűtik, vagy nem.

Viszont, ahogy mások is írták, ha nincs lift, vagy elromlik, akkor bizony ahogy telnek az évek, a lépcső "egyre magasabb lesz".

Az viszont teljesen mindegy, hogy feletted még hányan laknak, ha szerencséd van, akkor normális felső szomszédaid lesznek, akik este-éjszaka hagynak pihenni.

A legfelsőre ne menj: nyáron nagyon meleg, télen hidegebb, ill. ahogy mondták, ha beázik a tető, a te lakásod ázik.

2012. máj. 11. 07:48
 13/22 anonim válasza:

10.-en nem vennék meg földszinten sem, sőt elsőn sem szívesen.

10. hátránya, nyáron nagyon meleg, és előszeretettel törik fel a legfelső lakásokat, mivel ott nincs átmenő forgalom, nem zavarja meg senki a betörőt. Ha rossz a lift, sokat kell lépcsőzni.

Fszt/1.em pedig zajos, mert állandóan hallod majd hogy éppen ki jött haza, nem tudsz úgy ablakot nyitni nyáron (hozzánk 1em törtek be, éjjel, úgy, hogy közben aludtunk a másik szobában) ha rácsokat tetetsz tiszta börtön fíling :D

2012. máj. 11. 08:13
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
2. esetleg 3. emeleten, 1. csak akkor, ha lakás van alatta és nem tároló vagy a ház bejárata. Földszinten azért nem, mert az egész ház, a postás, újságos, szórólapos az én ajtóm előtt mászkál. A lakók az én ajtóm előtt tolják be a biciklit, babakocsit stb. a tárolóba. Zajonganak és hullik belőlük a kosz. 3. emelet fölött pedig már elég macerás a lépcsőzés, főleg csomaggal és/vagy gyerekkel. Ha lift van, más a helyzet.
2012. máj. 11. 09:30
 15/22 anonim ***** válasza:
76%

Attól függ, milyen ember vagy te és a családod!!!

Én:

-Nem vennék földszinten és első emeleten, mert úgy érzem, oda könnyebb betörni és attól tartanék.

-Nem vennék lent azért sem, mert ha nem tágas a tér a ház előtt, és közel van szemközti épület, akkor lehet, hogy túl sötét és hűvös.

-Nem vennék lent azért sem, mert ha alattam nincs lakás már, és ott nem fűtenek, akkor ott nálam hidegebb télen a talaj, hidegebb a szoba, többet kell fűtenem.

-Másodiktól felfelé már vennék, ha világos lakások.

-Szeretek kilátni messzire, így elgondolkodnék 10. emeletről is, de mégis megelégednék a 9. emelettel. Félnék a 10-en a tetőbeázástól. Továbbá úgy tudom nyáron a kánikulában ott még melegebb van, mint a lentebbiekben.

-Imádnám a 9. emeletet, ha laknának alattam és felettem is, így télen is jó meleg lenne.

-9. emelet biztos jó napos, azt szeretem. Tűrném a nyári hőséget is.

-Sportosan élek, ha elromlik a lift, nem sírnék 9-10 emelet állandó lépcsőzés miatt sem, ennyi belefér nekem naponta fel-le 2-3szor.

-Más hirtelen nem ugrik be.

Aki sokat mászkál el hazulról, vagy lusta, vagy fél a lift meghibásodástól, vagy rokkant, az venne lent, mert annak az praktikus. Aki szereti a lépcsőzést, a sok napfényt, kilátást, mint én, annak fent jó.

Még azt is gondold át, hogy szoktál-e sokat cipekedni? Pl ha mindennap laptopot, váltásruhát, kiló kaját viszel magaddal munkába, meg nehéz pakkokat haza, esetleg biciklivel jársz és azt kell fel-le vinned, akkor is a kitartásodon múlik, hogy bírod-e tartósan több emelet magasra, vagy jobb lent...

2012. máj. 11. 11:14
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Én annyival egészíteném még ki, hogy panelban alapszabály, hogy sarokra nem költözünk.

Az oldalsó szomszédok nem olyan zavaróak, a feletted lakók az igazán mérvadóak, ezzel szemben nem elég, hogy az egyik oldal fűtetlen, a sarkok mentén hatalmas a geometriai hőhíd, így az az esetek nagy százalékában penészedik. Ha meg nem, akkor szimplán a fűtés összege növekszik jelentősen.

Amúgy kényelmi szempontból szerintem is az 1. 2. emelet a jó, de ha van lehetőség normális kilátásra, akkor a felsőbb emeletek. Nekem mondjuk sokat számít ez, ezért én erre is figyelnék.

2012. máj. 11. 12:12
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagyok.

Azért írtam, hogy a földszinttől számolt 2-ik lakószint (tehát alattad legyen egy lakás), mert én 25 év óta lakom a 2-ik emeleten (=földszinttől még két lakás van alattam).

Az eltelt 25 év alatt bizony a lépcsők megnyúltak, és amit a beköltözéskor még röhögve könnyedén megmásztam (lift nincs), ma már ha egy-két bevásárló-szatyorral jövök fel, nincs kedvem röhögni.

Szóval lépcső minél kevesebb, ha alól már fűtenek, és kétoldalt is van szomszédod, aki a fal tulsó oldalát fűti, akkor az ideális.

2012. máj. 11. 12:19
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Sokban függ a vevő(jelölt) igényeitől. Nyilván, ha a felső szintekről szép panoráma van, és ezt igényled is, akkor 7-8-9-10. emelet a célszerű. Ha valaki idős és ki van szolgáltatva a liftnek (ami néha elromlik), akkor max 2. vagy 3. emeletig. És a földszint sem rossz adott esetben, ha nem túl nyüzsgő helyen van a ház, mert ott nem függsz lifttől, nem kell cipekedni, nem kell "sokat közlekedni" a kapuig stb stb. Én mindig kikérdezem a vevőket, mielőtt ajánlanék.

üdvözlettel

egy ingatlanos

2012. máj. 11. 12:50
 19/22 anonim ***** válasza:
Mi a 4.-en lakunk. Tágas, világos jó a víznyomás, nem soka fűtés, semmi zaj nem hallatszik fel, nincs járkálás, koszolás, nem áztatnak el a felettünk lakók, mert mi vagyunk legfelül és az esetleges tetőbeázást fizetik a közös ktg-ből. Van viszont sok lépcső, néha nagyon fárasztó, nem tudom, mi lesz, ha gyerekünk is lesz, vagy terhesen hogy fogom én azt megmászni, főleg a végén. Lift nincs. De hát valamit valamiért. Tökéletes lakás nincs, csak olyan, mai megközelíti azt. mondom ezt úgy, h 9 évig albérleteztem, ez a 6. hely, ahol lakom.
2012. máj. 11. 13:51
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

mi is 4en lakunk, nem klasszik panel, de a ház maga 8 emeletes.

szívem szerint mennék feljebb, mert ezen a környéken szép a panoráma, nem bánnám, ha többet látnék.

itt is nagyon jó, a felső szomszéd normális, meg tudjuk beszélni ki mikor tart bulit, ha valamelyikünk hangos, akkor minden további nélkül lehet jelezni, értő fülekre talál, elvégre dolgozó emberek vagyunk, kell a pihenés.

azt mondom, hogy 3-8-ig érdemes, de ez függ a környéktől. 1-2 bunkó szomszéd mindenhol akad, még nálunk is, ahol alapvetően jó a közösség.

életem első 20 évét 1. emeleti lakásban éltem, alattunk tároló volt, hadd ne meséljem el mennyit fáztunk, milyen sokat költöttünk a fűtésre. csak olyan helyre költözz, ahol tuti, h fűtenek alattad. ha nem egyedi mérős, ezt akkor is érdemes átgondolni, hiszen a hőérzetnek is jobbat tesz, ha alulról jön a meleg.

a zárószint azért problémás mert beázhat, és nyáron megdöglesz a melegtől.

olyan lakást vegyél, amiben tudsz kereszthuzatot csinálni, jó a fekvése, világos, látszik a lépcsőházon, h igényes a többi lakó. és persze el tudod képzelni benne az életed.

2012. máj. 12. 00:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!