Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » S. O. s! új tető?

S. O. s! új tető?

Figyelt kérdés
szeretnénk illetve nagyon muszáj megcsináltatni a tetőt, ugyanis nagyon rossz állapotban van. több mint 70 éve épült aház azóta nem volt csináltatva a tető. szerintetek? van aki azt mondja hogy ne cseréljük ki a tetőt mert az új fajták rosszak, elég fóliát tenni alá, mások pedig azt mondják hogy ki kell cserélin mivel már 70 éves a tető meg egyébként sem tart örökké és mivel a tető nem olcsó ha most úgyis csináltatnánk akkor legyen új cserepek is hozzá. azért kérdezem itt tőletek hogy ti mit gondoltok esetelg tapasztalatotok vannak. nagyon fontos lenne, eézrt is szeretném ha segítenétek mert egyszerüen mi nem tudjuk nem értünk hozzá hogy mleyik lenne a jobb megoldás. még az a régi cserép van ami már nem valószínű hogy kapható, belülről pedig már jön szét. kérlek segítsetek!
2012. máj. 3. 11:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk szintén eléggé békebeli cserepek vannak és kb a 30%a kuka lenne,de a maradék se valami fényes állapotú... így új cserép lesz.Miután új cserép így a lécezést is újra kell mert azok egy része se valami jó állapotú...van 1-2 gerenda amit szintén cserélni kellene.Tehát rossz gerenda csere új lécezés új cserép.Majd talán jövőre
2012. máj. 3. 14:19
 2/6 A kérdező kommentje:
és árat nem tudsz mondnai hogy kb mennyi lenne? csak hogy úgy mégis tudjam
2012. máj. 3. 14:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát az ár nagyon sok mindentől függ....

A neten nézz körül,hogy kb milyen cserép tetszik és mennyibe kerül négyzetmétere úgy már lesz egy kiindulási alap...azt,hogy mennyi fa kell milyen árba van mik kellenek még milyen munkadíj van stb a lehető legegyszerűbb egy szakembertől árajánlatot kérni.

2012. máj. 3. 15:34
 4/6 anonim ***** válasza:

ha a tető állapota nem indokolja, akkor nem kell semmit kicserélni.

Ha a tetőlécek korhadtak, a cserepek salétromosak akkor ezeket cserélni kell.

Ezt látatlanban nem lehet megmondani.

2012. máj. 3. 15:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tennék hozzá nem muszáj új cserepet venni.Nagyon jó állapotú használtakat lehet kapni én is ilyet vettem.A szomszédom vállalkozó bontásokkal is foglalkozik.Én faanyagot csak tőle veszek szinte újszerűeket vettem tőle jóval olcsóbban mint a tüzépi ár.Új házat építettem csak a cserepem volt használt.De kit érdekel.
2012. máj. 3. 15:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Tudok ajánlani ácsot, aki nagyon korrekt.

Zakariás András: 06-30-975-3735. Kérj tőle ajánlatot.

A tetőről azért azt elmondanám, mint építőmérnök, hogy nagyon sok mindentől függ. Alapvetően a 70 éves házakban még akácfa szelemenek voltak. Azok elvannak még száz évet, ha nem szuvasak.

Le lehet kezelni őket fagomba elleni szerrel, és új lécezést rá tenni, majd cserepet.

A cserepek már kiszolgálták élettartamukat, nem érdemes foglalkozni velük.

Szívesen segítek, hogy milyen rétegrendet érdemes használni, mert -ha már egyszer nekivágsz- érdemes jól csinálni. Majd írd ki kérdésnek, vagy írj privátban, nyugodtan.

2012. máj. 4. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!