Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi okozhatja szerintetek a...

Mi okozhatja szerintetek a magas villanyszámlánkat?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyunk keseredve mert nem találjuk a hibát ha valakinek lenne valami ötlete azt szívesen vennénk.

A történet röviden:Egy 50m2-es panellakásban élünk a párom,én és a 16hós kisfiunk.A lakás elektronikai berendezései:1db 55cm-s Samsung tv,1db asztali számítógép,1 db mosógép ami teljesen új energiatakarékos.1 db kombinált hütő kb 7 éves,1 db villanytűzhely ami régi típusú ami nem kerámialapos.Villanybojler van a konyhában.Tavaly 100 ezret kellett ráfizetni a villanyra így a számlánk 18ezer forint havonta.Amikor kifizettük a 100ezret akkor azt hittük, hogy a tűzhely és nem is használtuk vagy fél évig.Aztán az eonba azt mondták, hogy a fogyasztás így sem csökkent.Voltak kinn megnézték az órát ami elvileg jó.Viszont nem tudjuk egyszerűen mi okozza ezt a fogyasztást amikor másoknál ennél sokkal több dolog van hűtőláda stb és ők nem fizetnek ennyit.Szakemberek is voltak itt és ők sem jutottak semmire.Nem tudjuk már kihez forduljunk mert nagyon nagy anyagi teher ez nekünk és itt albérletben élünk.Az biztos, hogy az áramot nem lopják ezt zártuk ki elöször.segítsetek ha van valami ötletetek.Köszönöm!

2012. ápr. 22. 19:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
elkezdtük újra kimérni a dolgokat ma a hűtő van soron már tegnap este 8 óta méri a fogyasztásmérő és este 8-kor ma azt megtudjuk.A város összes villanyszerelője volt kinn és sajnos semmire nem jutnak.A főbérlő meg váltig állítja, hogy ennyi senkinek nem volt és, hogy minden jó.
2012. ápr. 23. 08:41
 12/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat ha esetleg valaki még olvassa akkor este majd megírom a mérés eredményét.
2012. ápr. 23. 08:42
 13/20 anonim ***** válasza:

Én is a bedugós mérőt akartam javasolni. Nálam a mikrosütő verte ki a biztosítékot azzal, hogy kikapcsolva is 50w-ot fogyasztott.

Viszont hallottam már olyat, hogy panellakásban a kisszoba konnektorja a szomszédhoz volt bekötve! :))) Amikor rájöttek végre, megittak egy fröccsöt és bekötötték jól :)

Szóval azt is nézzétek meg, hogy ha ki van húzva minden, tutira nem forog-é az óra.

A villanybojlert meg vízkőmentesíteni kell és feltekerni a vízhőfokot forróra. Ha csak langyos állandóan kifolyatjátok.

2012. ápr. 23. 09:41
 14/20 A kérdező kommentje:
nem pörög az óra kinn ha minden le van kapcsolva.
2012. ápr. 23. 10:09
 15/20 anonim ***** válasza:
és ha a szomszédban is be van kapcsolva minden?
2012. ápr. 23. 11:10
 16/20 anonim ***** válasza:

Villanybojlerem nincs, és a tűzhelyem is kerámia lapos, gondolom ez lehet a ludas nálatok.

Mennyit mostok? Sz.gép mennyit megy? A monitor is sokat fogyaszt.

Nekem 46nm-es lakás, ezek a fogyasztóim:

számítógép+monitor kb. egész nap, 82 cm-es plazma tv reggel+este, lámpák, ahol épp vagyunk, 1 kombi hűtő, 1 mélyhűtő, mosogatógép, mosógép hetente legalább 4x, kerámia lapos tűzhely 2-3 naponta, sütő heti 1-2 alkalommal, mikró naponta többször is, meg az apróságok, vízforraló, kenyérpirító, stb.

Ez így havonta kb. 11-12 ezer, nyáron 15 volt, mert van légkondi is.

2012. ápr. 24. 19:33
 17/20 A kérdező kommentje:
Mosás 1 héten 1-szer de a mosógép vadi új és energiatakarékos a hűtőt kimértük az tuti nem a gond.A számítógép holnap lesz letesztelve.
2012. ápr. 24. 19:47
 18/20 anonim ***** válasza:

A tévé és a számítógép rengeteget fogyaszt. Kislámpa, nagylámpa is, főleg, ha égve hagyjátok, és nem energiatakarékos vagy ledes izzókat használtok. Mikró, vízforraló nem tudom, van-e, de azok is nagyon sokat tudnak fogyasztani. Ha nem muszáj, kapcsoljatok le mindent, tévét, számítógépet kapcsolós elosztóba dugjatok, és ha nem használjátok épp, kapcsoljátok le.

Meg a bojler is, ha a halálán van már.

De szerencsétekre albérlet, attól könnyű megszabadulni, keressetek másik lakást, ha lejár a szerződés, és akkor gondolkozhat a problémán a bérbeadó tovább. :D

2012. ápr. 26. 13:05
 19/20 anonim ***** válasza:
Hozzáér valahol a földeléshez a fázis és elvezeti az áramot.
2012. júl. 4. 17:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Melyik fogyasztó volt a ludas?
2013. júl. 1. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!