Ha vennék egy garázst ott tudnék élni és be tudnám oda jelenteni magam?
Érdekes kérdés.
Szerintem nem tudnád bejelenteni magad, nem minősül lakóháznak.
Élni viszont bárhol tudsz (lásd hajléktalanok)
Télen viszont hideg lesz.
Ha a környéken lakóknak nem tetszik a dolog rádküldik a zsarukat. Mindenhol van egy ember akinek nem tetszik valami...
Bármikor vehetsz garázst. Élhetsz benne, ha van rajta ablak, amin szellőztetni tudsz, és be van vezetve a víz, hogy meg tudjál mosakodni. A WC gondot fog okozni, mert elég kevés olyan garázs van, ahol ez a lényeges kellék megvan.
Bejelentkezni azonban nem fogsz tudni, mert az önkormányzatnál mint garázs van nyilvántartva az a helység, nem lakóház, vagy lakásként.
De szükség esetén ideiglenesen szerintem megfelelő lakásnak is, ha másra éppen most nem telik.
Esetleg abba a házba kellene bejelentkezned, ahol a garázs van.
Hajléktalanság elől az egyik legjobb megoldás a garázs, még venni sem kell, bérelni is lehet, azt pedig össze lehet koldulni vagy üvegezni. Még az is lehet, hogy örülnek a szomszéd garázsok tulajai, hogy van ott valaki, aki figyel a zajokra, mozgolódásokra, sosem lehet tudni.
Bejelentkezni nem lehet, mert nem lakóépület, de még a hajléktalanoknak is van lakcímkártyájuk a személyi mellett "lakcím nélkül" bejegyzéssel.
nem jelentkezhetsz be, garázsként van nyilvántartva az önkormányzatnál, ahhoz pedig, hogy a lakássá átminősítés megtörténjen, rengeteg pénzre lenne szükséged. Ki kell alakítani a vizesblokkot, zuhanyzót, wc-t, ezt el kell zárni a lakás többi részétől, kell lennie kis konyhai résznek is, és alvórésznek is. Ablakot kell rá nyitni, fűtést, szennyvízelvezetést megoldani. Meg van jelölve a tv-ben a legkisebb m2 is, amitől valami lakás lehet, ha jól emlékszem, ez 17 m2, de a területileg illetékes építési osztály ezt pontosan meg tudja mondani. ezek után ha mindennel kész vagy, jöhet az engedélyeztetési procedúra, minden lakó írásos beleegyezése, a hát alapító okiratának megváltoztatása (ehhez ügyvéd kell), benyújtás az építési osztályhoz, majd ők kimennek a helyszínre, megmérik pontosan, hogy megvan-e a szükséges méret, minden megvan-e benne, ami kell az engedélyhez, majd ha miden stimmel, akkor lakássá nyilvánítják. Ezután a tőlük kapott határozattal tudsz bejelentkezni oda.
Nem egyszerű, én önkormányzatnál dolgozom, az ilyen ügyek általában bukni szoktak, ugyanis az átalakítás, az ügyvéd, az engedélyeztetés is pénzbe kerül, több millióról beszélünk a végén és mér nem éri meg belevágni.
Tisztelt cím!
Én azt akarom kérdezni, hogy ha én nekem a lakcím hajléktanalszálló és vennék egy garázst a nevemre amiben van közmű és ha kérnék aktív korúak ellátást, akkor a vagyon vizsgálatnál vajon átmennék-e, mert ugye nem lehet hasznosítható vagyona aki kér ellátást.
A vagyon nyilatkozatra ráírhatnám-e a lakóingathoz a garázst?
Elfogadják-e így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!