Hogyan tegyem lakhatóvá a lakást? Hogyan takarítsam ki?
Most vettünk a völegényemmel egy kicsi polgári lakást. Mivel régi típusú házról van szó,eléggé le van lakva. Tervezzük a felújítást(parkettázás, festés, fürdőszoba felújítás, konyhabútor csere), de egyenlőre nincs rá pénzünk, viszont szeretnénk beköltözni.
Eddig szüleimmel laktam, takarítottam is már, de ez mégis más.Eléggé lelakott a fürdőszoba, főleg azt szeretném használhatóvá varázsolni :)Miket használjak,fertőtleníteni is szeretném.A fuga is penészes, és eléggé vízköves minden.
Kérlek kíméljetek meg azoktól a válaszoktól, hogy akkor miért nem vettünk szépet, újat, stb...Tökéletes helyen van, és majd apránként otthonossá varázsoljuk a párommal:)
Illetve mennyi idő míg kitakarítom az egész lakást, és milyen trükökkel tehetném otthonosabbá, amíg nem lesz kész?
53 m2-ről van csak szó!
Előre is köszönöm a segítséget :)
penész ellen ultra szavó, fertőtleníts hipóval vagy domesztosszal
Otthonosabbá virágokkal, képekkel, színes függönnyel teheted
Ismerős szitu. Ebben a cipőben járok, csak albérletről van szó.
Először fontossági sorrendet csinálj.
Az alap szabály, hogy fentről lefelé dolgozunk. Pl. először ne az ablakot most de, aztán meg portalanítsad a falat, hanem fordítva.
Én is a fürdőnek estem neki a leghamarabb. Nem hazudok, 4 napig súroltam, mire azt mondtam, hogy fürdésre alkalmas a kád.
Amit a kádra, mosdóra is ajánlani tudok, az a súrolópor és jar (egyszerre, én mondjuk direkt a domestos súrolóját vettem). Nekem ez vált be, a sütőt is ezzel glancoltam ki. A tűzhely többi részét hideg zsíroldóval takarítottam.
Csempéket először sima vízzel mossad le, akár többször is-ez csak a portalanításra jó. Aztán én a flóraszept konyha nevű szert használtam rá, befújtam rendesen, hagytam kb. 15 percet, aztán leöblítettem. Következő lépés a fuga sikálása volt. Nem sajnáltam a domestost, a fugára rácsurgattam bőven, hogy a fugára jusson mindenhova, szintén hagytam kb. 20 perc, fél órát, aztán körömkefével nekiestem. Aztán vizes öblítés.
A falakat is portalanítsad. A csillárokat, lámpákat is le kéne mosni, porolni. A wc ülőkét, wc kefét cseréljétek!
Konyhaszekrényekre szintén flóraszept konyhát használtam.
Szekrények porolása, porszívózás... én a legvégére hagynám az ablakokat, ajtókat, mert nagyon hamar bepiszkolódik, ha nagy bent a por.
Lényeg, ami lényeg, hogy legyen a domestos, körömkefe és gumikesztyű a jó barátod, mert pl. a zsíroldó nagyon kikezdi a bőrt.
Utolsó nagyon keményen toppon lehet! :)
Takaríthatnál nálam egyszer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!