Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem lakhatóvá a...

Hogyan tegyem lakhatóvá a lakást? Hogyan takarítsam ki?

Figyelt kérdés

Most vettünk a völegényemmel egy kicsi polgári lakást. Mivel régi típusú házról van szó,eléggé le van lakva. Tervezzük a felújítást(parkettázás, festés, fürdőszoba felújítás, konyhabútor csere), de egyenlőre nincs rá pénzünk, viszont szeretnénk beköltözni.

Eddig szüleimmel laktam, takarítottam is már, de ez mégis más.Eléggé lelakott a fürdőszoba, főleg azt szeretném használhatóvá varázsolni :)Miket használjak,fertőtleníteni is szeretném.A fuga is penészes, és eléggé vízköves minden.

Kérlek kíméljetek meg azoktól a válaszoktól, hogy akkor miért nem vettünk szépet, újat, stb...Tökéletes helyen van, és majd apránként otthonossá varázsoljuk a párommal:)

Illetve mennyi idő míg kitakarítom az egész lakást, és milyen trükökkel tehetném otthonosabbá, amíg nem lesz kész?

53 m2-ről van csak szó!

Előre is köszönöm a segítséget :)

2012. ápr. 14. 14:36
 1/6 anonim ***** válasza:
A penészt a fuga közül Szavóval.Befújod,és hagyd ott egy órát.Lemosások domestossal.Tűzhelyre hideg zsíroldó,szintén felejtsd ott,töröld le fújd be,felejtsd ott.Így nem kell kapirgálnod.A festés nagyot dobna rajta,új szaga lenne a lakásnak.
2012. ápr. 14. 14:57
 2/6 anonim ***** válasza:

penész ellen ultra szavó, fertőtleníts hipóval vagy domesztosszal

Otthonosabbá virágokkal, képekkel, színes függönnyel teheted

2012. ápr. 14. 15:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Ismerős szitu. Ebben a cipőben járok, csak albérletről van szó.

Először fontossági sorrendet csinálj.

Az alap szabály, hogy fentről lefelé dolgozunk. Pl. először ne az ablakot most de, aztán meg portalanítsad a falat, hanem fordítva.

Én is a fürdőnek estem neki a leghamarabb. Nem hazudok, 4 napig súroltam, mire azt mondtam, hogy fürdésre alkalmas a kád.

Amit a kádra, mosdóra is ajánlani tudok, az a súrolópor és jar (egyszerre, én mondjuk direkt a domestos súrolóját vettem). Nekem ez vált be, a sütőt is ezzel glancoltam ki. A tűzhely többi részét hideg zsíroldóval takarítottam.

Csempéket először sima vízzel mossad le, akár többször is-ez csak a portalanításra jó. Aztán én a flóraszept konyha nevű szert használtam rá, befújtam rendesen, hagytam kb. 15 percet, aztán leöblítettem. Következő lépés a fuga sikálása volt. Nem sajnáltam a domestost, a fugára rácsurgattam bőven, hogy a fugára jusson mindenhova, szintén hagytam kb. 20 perc, fél órát, aztán körömkefével nekiestem. Aztán vizes öblítés.

A falakat is portalanítsad. A csillárokat, lámpákat is le kéne mosni, porolni. A wc ülőkét, wc kefét cseréljétek!

Konyhaszekrényekre szintén flóraszept konyhát használtam.

Szekrények porolása, porszívózás... én a legvégére hagynám az ablakokat, ajtókat, mert nagyon hamar bepiszkolódik, ha nagy bent a por.

Lényeg, ami lényeg, hogy legyen a domestos, körömkefe és gumikesztyű a jó barátod, mert pl. a zsíroldó nagyon kikezdi a bőrt.

2012. ápr. 14. 15:07
 4/6 anonim ***** válasza:
A szavo -nak van nagyon jó gomba elleni szere,meghát mindent vagy sósavval vagy szódabikarbónás vízzel tisztíthatsz.Gumikesztűt használj.esetleg ha padlószőnyeg van akkor lehet szőnyegtisztító gépet kölcsönözni ezeket bútorokon is lehet alkalmazni.Ha van egy kettő fali dísz azt is vihetsz a csúnyább helyekre,növények sem ártanak :)
2012. ápr. 14. 16:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Jó tippeket kaptál eddig. Én is adnék párat. Nekem a makacs vízkőre a 20%-os ecet vált be. Töményen csicsogósra itatott ronggyal végigtörölsz mindent (porvédő maszkot vegyél fel, mert nagyon mar a szaga, ez mondjuk egy kiadós szavózás, domestosozásnál is hasznos kellék) és ott hagyod 1-2 órára, aztán lehet súrolóporral, kefével nekiesni. Ahol nagyon vízköves, pl. csaptelep, ott a tömény ecetes, csicsogós ronggyal betekerem vagy pl. lefolyónál letakarom összehajtogatott ronggyal és jól beitatom ecettel, otthagyom 6-8 órára, ha szikkad a rongy, adok még neki ecetet. A WC ha nagyon vízköves, alul fekete, akkor csak többszöri nekifutásra lesz tiszta. Érdemes venni egy olcsóbb WC-kefét a takarításához, amit aztán eldobsz. Egymás után 2-3× kisúrolod súrolóporral, lehúzod, újból súrolod, lehúzod, öntesz bele 20%-os ecetet vagy azt az olcsó Expressz v. Tesco vízkőoldót (vigyázz, ez is nagyon tömény és hypoval, domestossal együtt soha!!!), úgy hagyod 1 napig, aztán kezded elölről. Néhány nap alatt szép lesz.
2012. ápr. 16. 09:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó nagyon keményen toppon lehet! :)

Takaríthatnál nálam egyszer! :)

2012. ápr. 16. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!