Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Alágyújtóst hol lehet kapni?...

Alágyújtóst hol lehet kapni? Tescoban úgy tudom van, de melyik soron keressem?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 1. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a sport-szabadidő-kert részlegeknél, ahol a szabadtéri grillsütők, faszén, stb. vannak!
2012. ápr. 1. 20:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Pepót keresel? Hol laksz? Egyébként a Tesco drága.
2012. ápr. 1. 20:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Kalocsai tescoban kerestem, de nem találtam. Itt ahol vettem kis boltban 360ft, ha jól emlékszem. Majd megnézem a kerti dolgoknál, ahogy irtad első válaszoló.

Köszönöm! Ha valaki tud biztosat mondani, irjon nyugodtan. Nálunk a boltban már nem lehet kapni, fűtésszezon vége van, csak hát még azért délutánra-estére be kell gyújtani a kandallóba.

2012. ápr. 2. 12:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Kalocsán a tápos boltokba keresd,ott van egy tápkereskedő akinek szoktam vinni.Ő több tápos boltot is ellát.
2012. ápr. 2. 16:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, majd megnézem hol van tápos bolt, mert kb 1 éve költöztünk ide és még nem igazán vagyok képben Kalocsán. Bár ma sikerült papir+vágott gyújtóssal begyújtanom. De ősszel lehet majd táposnál veszek ilyet, ha ott olcsóbb. Mégegyszer köszönöm!
2012. ápr. 2. 19:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Bocsánat, de kissé naivnak (vagy beugratónak?) találtam a kérdést, kicsit cinikusan azt akartam válaszolni, boltja válogatja... Talán az aktuális boltban lenne a legcélszerűbb megkérdezni az ügyfélszolgálatnál pl.

Látva, hogy komoly a kérdés, egy tárgyi tapasztalatomról számolnék be:

Nálam gézkazán és vegyes tüzelésű kazán is van, utóbbit üzemeltetem. A méterfát láncfűrésszel magam aprítom gurigákra, és hasítom is fel. A begyújtóshoz a keletkezett, összegyűjtött fűrészport használom. Tavaly új (épület melletti fém) kéményt kellett készíttetnem, a kazánház a két szintes épület külső falához van biggyesztve, csaknem tíz méter magas. A huzata nagyon jó. A késő este fával megrakott kazánban (megfelelően elzárva a levegőt) reggel még marad maroknyi parázs, erre lisztes zacskónyi fűrészport szórok, rá (hasított, normál méretű!) fát rakok, a légajtót kitárom, két perc múlva már huhog a kazán!

Negyed óra múlva szükség szerint lefojtom a levegőt...

Begyújtáshoz is fűrészport használok, egy-két (nem színes!) újságpapírral "bealmozok", erre jön a fűrészpor, rá a fa, ekkor célszerűen néhány vékonyabbal kezdem, mert a hideg kémény miatt kisebb a huzat!

Egy télre elegendő 2-3 zsáknyi fűrészport az év során itt-ott ingyen be lehet szerezni, akár porciózni is lehet kiürült lisztes, stb. zacskókba, így több helyre is bespájzolható, nem kell drága pénzt adni érte télen.

Némi használt étolajjal, használt (esetleg avas) zsírral "meg lehet bolondítani"...

2012. ápr. 8. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!