Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hangos ropogás a lakásban....

Hangos ropogás a lakásban. Hívjak statikust?

Figyelt kérdés

6-7 éve épült újépítésű lakásban élek (társasház). Reggel olyan hangot adott ki a fal/padló, mintha ruhába csavart súlyzókat ejtettek volna a padlóra. Elsőre azt hittem, hogy a járólap valamiért elrepedt és annak volt ilyen jégrianás szerű hangja.

Az egyik belső válaszfal (nem tartófal) a plafonnál picit megrepedt, illetve alul elvált az egyik szegély (járólapé) a faltól.

Nem tudom eldönteni, hogy az épület szerkezete roggyant-e meg, vagy valami más, nem annyira lényeges oka volt ennek a jelenségnek.

Hívjak statikust, vagy nem érdemes?

2012. márc. 23. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én biztos hívnék!
2012. márc. 23. 19:53
 2/5 anonim ***** válasza:
én is hivnék,nem tudnék igy aludni
2012. márc. 23. 20:36
 3/5 Kerria ***** válasza:
Szerintem csak a hőtágulás, de nézd, inkább legyen kidobott pénz a statikushívás, minthogy ne adj isten történjen valami.
2012. márc. 23. 21:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Halványlila gőzöm sincs az építészetről, úgyhogy kihívok egy statikust, inkább bánja némi pénzünk, mint esetleg az életünk.
2012. márc. 24. 09:48
 5/5 Tami976 ***** válasza:

Nálam hasonló történt még januárban. Szintén új építésűben lakom. Három napig nem voltam otthon, utána hazamentem, felcsavartam a radiátort. Egyszercsak a fürdőszobában akkora csattanást, majd utána még vagy 2-3 másodpercig recsegést hallottam, hogy majd összecsináltam magam. Olyan volt, mintha a Balaton jegén lett volna rianás.

Végigkopogtattam az összes csempét, de semmi baj. Csak a szobából látszik a válaszfal tetején egy apró repedés.

Én nem hívtam statikust és azóta sem dőlt rám a ház. Szerintem nem fog. A ház vasbeton szerkezetű, az adja a tartást, a tégla csak töltelék benne. A vasbeton olyan, hogy szeret hajladozni, ha a feletted lakó új bútorokat szerez be. A tégla viszont nem. Az a hajladozó vasbetonban sajnos így oldja meg.

Nálam a falon eléggé sok repedés van már alapból. Mind a terhelés miatt. Főleg az ajtók körül. Gondolom, nálad sem ez az első repedés.

Ezt csak azért mondtam el, hogy gondold át még egyszer a statikus dolgot, mert szerintem annak a 20 ezer Ft-nak vagy még többnek, amit neki adnál, jobb helye is lenne.

2012. márc. 24. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!