Tisztálkodó, fürdőszobai cuccok, ételek. Olcsóbbat veszed meg vagy a drágábbat?
Ételnél is lehet az olcsóbbat, csak meg kell nézni a gyártót (ha fel van tüntetve). Mi a Corában szoktunk vásárolni, ott a winny termékeknél, sokszor neves cég áll a háttérben (tejfölnél pl alföldi tej, felvágottaknál gallicoop, vagy pick) és bennük jobban megbízom, mint mikor azt látom egy terméknél, hogy csak a forgalmazó van feltüntetve.
Egyébként osztom a véleményedet, ételnél mi sem spórolunk, a többi dolognál viszont nincs jelentősége!
Akkor veszem meg az olcsóbbat, ha ugyanolyan minőségű vagy jobb. Ételnél sok mindent meg lehet csinálni házilag. Pl. felvágottat nem veszünk szinte egyáltalán, hanem télen veszünk húst és kolbászt, szalámit, hurkát töltünk. Füstöltetéssel, mindennel együtt kb. 900 Ft kilója. Plusz évi egy nap munka. Ebben az esetben szerintem az olcsóbb a jobb :)
Száraztésztából az olcsóbb ugyan rosszabb, de alapnak megteszi, úgyis a feltét a lényeg. Olajból nem látok különbséget az olcsó és a drága között.
Viszont pl. mosószerből nem veszek gagyit. Lehet, hogy kiadok 4 ezret egy Arielért, de egy évig kitart kettőnkre. Tusfürdőből, mosogatószerből is érdemes megvenni a drágát.
Fogkrémből is jó lenne, de ott nincs akkora különbség, hogy megérje az árkülönbözetet, pláne hogy nálunk rengeteg fogkrém fogy :)
Szerintem mindenki maga érzi, hogy az ő háztartásában min lehet spórolni. És nem biztos, hogy ami az egyik háztartásban beválik, az a másikban is.
Élelmiszerből sokszor veszek olyat ami egy áruháznak a saját márkás terméke,de nyilván itt is vannak nagyon gagyik,azt kerülöm:pl.Tesco gazdaságos helyett Tesco színest veszek.
Testápolókon,tusfürdőn,samponon nem tudok spórolni,mert muszály megvennem a márkásat:sajnos nagyon érzékeny a bőröm.
A tisztítószerekből ami épp akciós azt veszem,mosógélt Tomit vagy Perwollt használok,ha az az olcsóbb.Próbáltam már a Lidl olcsó mosógélét de nem jött be.
mosószerből hajlandó vagyok drágábbat venni, mert azoknak jobb az illata, és szebben tisztítanak.
más tisztítószerekből jó a magyar vagy a lidl-s.
kozmetikumokból elég impulzusszerűen vásárolok, de vannak bevált termékek, amikhez ragaszkodom.
kaja: nézzük az akciókat, mindig máshova megyünk vásárolni, és azt vesszük ami ott épp olcsóbb, de azért fontos a minőség is. szeretek piacra is járni ha sok zöldség, gyümölcs kell.
Én általában a megszokott termékeket veszem meg, csak nagyon-nagyon indokolt esetben térek át másra!
Én ilyen "márkahű" tipus vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!