Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Áram bekötés, mennyiért?

Áram bekötés, mennyiért?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mennyibe kerülhet, új bekötés esetén, az áram vételezés? A villanyóra szekrény (eu-s szabvány) már a helyén van, elvileg már "csak" a villanyóra és a lengőkábel hiányzik. Ennek milyen anyagi vonzata van? Magáért a bekötésért kell fizetni? Nem tudom hogy működik ez. Van még egyéb költség? Segítségeteket köszönöm

2012. márc. 19. 19:43
 1/9 A kérdező kommentje:
Kifelejtettem, hogy az Eon szolgáltatási területén.
2012. márc. 19. 20:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért nem a helyi szolgáltatót kérdezed meg?
2012. márc. 19. 20:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Őket is meg fogom, holnap amikor az illetékes emberke elérhető lesz, csak gondoltam hátha van itt valaki aki esetleg ért hozzá, vagy tud mondani egy kb. árat. Azért köszönöm szépen a válaszod. :)
2012. márc. 19. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

attól függ.lengőkábel hogy akarod az áramot hány fázissal mert egy bizonyos határ felett kell fizeti.

lengőkábel 30 méterig ingyenes.

2012. márc. 21. 18:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Kedves Előző! Válaszodból ítélve, te otthon vagy a témában. Lengő kábel kb. ötven méter lenne. Fázisokat meg nem tudom, hogyan kéne értelmezni?
2012. márc. 21. 22:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A villanyóra mérőhelyet ki csinálta?Mert az igénybejelentéshez kell az Eon által szerződött szerelő aláírása.

Na szóval az 1 fázisú csatlakozás ingyenes ez 32 Amper.

Tudni kéne hogy milyen fogyasztás várható a háztartásban mert lehet hogy ez kevés.

3 fázisra is jár a 32 amper ingyenesen 3x16amper

a fennmaradó 16 amperért fizetni kell kb 4000 forintot ampronként. (16x4000 forint)

De ingyenesen megcsináltathatod 3 fázisra úgy hogy 16-8-8 elosztásban..

Be volt kötve a házban az áram valaha?

Lesz használva valami áramzabáló készülék?

pl cirkula, betonkeverő vagy olajradiátor, hősugárzó...

2012. márc. 21. 23:14
 7/9 anonim ***** válasza:
50 méter lengőkábel az nagyon sok.olyan messze van az oszlop?
2012. márc. 21. 23:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem rég vásároltuk a házat, valaha volt benn áram, regisztrált szerelő csinálta, ő fogja intézni a papírmunkát is, csak nem vagyok tisztába, azzal, hogy mire mennyit kell fizetni, én nem sokára utazok külföldre és kicsit szeretnék tájékozódni még. Az az 50m lehet hogy kevesebb, túl sok extra nincs a lakásban, két tv, hűtő, számítógép, fűtéshez keringető, mikró, ilyesmik. Meg az is érdekelne még, általában az átfutási idő, tehát mire ténylegesen lesz áram, az mennyi idő?
2012. márc. 21. 23:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
ha szerelő intézi akkor 2-4 hét alatt bekötik.
2012. márc. 24. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!