Hogyan tűntethetném el a port?
laminált padló , svéd padló, szalag parketta stb kell, szőnyeg kidobva !
ágynemű- függöny ,stb 2 hetente csere ,és kimosni!
ha szellőztetsz, röviden és intenzíven . 5 perc , minden ablak nyitva .persze símán hagyhatod melegben egész nap nyitva , viszont akkor sok-sok utcáról bejövő levegőben száldosó mindenfélét beengedsz :)
több növény,és vagy párásító , hogy a páratartalmat megemeld !
a légtisztító gépek drágák : pl : HILA cc : 200 000.-
a japán mittudoménmianeve : 350 000.-
előtte javaslom kipróbálni az alternatívákat.
( a tüsszögés inkább a háziportól van , házipor = atka ürülék , nagyon finom szemcsés és irritálja a nyálkahártyát , szereti a gyapjú takarót, meg az ágyneműt )
a síma por sokszor nehezebb a levegőnél és nem szálldos !
tavasz végén a háziporallergia szinte népbetegség !
a légkondi ( ha van ) szűrőjét tisztítani kell , ha nem abbol komoly baj származhat : pl : légiósbetegség ( persze ez nagyon elhanyagolt legkondik esetében igaz csak )
20 évig voltam allergiás .
sokat próbálkoztam .
sikerült.
már nem vagyok évente 4-5 × beteg .
Én is valami hasonlót akartam javasolni, mint az előttem szóló: növényeket tegyél ki, vagy ültess az ablakod alá, ha meg tudod tenni.
Mi házban lakunk, vannak ablakaink, amik a kert felé néznek (semmi por a párkányon szinte!!), viszont az utcafronti ablakokon vastagon áll a kosz, hetente porszívózom a párkányt.)
Köszönöm mindenkinek!
Amúgy nekünk mindenhol laminált parketta van,és rendesen látszik a porcica porszívózás után 1-2 órával.
Virág nem megoldható,középen ki-be nyíló ablakunk van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!