Hogyan lehetne kitísztani egy mosógép belsejét?
Penészölővel vagy hypóval. szórófejes flakonba töltsd és spricceld körbe vele a mosógépet, aztán hagyd hatni. Utána mehet egy 90 fokos üres mosás. Utána lehetőleg fehéret moss, ha maradna benne hypó, azoknak csak jót tesz, a színeseknek meg kiszedheti a színét.
Utána meg okosabb a megelőzés. Mindig legyen nyitva a mosógép ajtaja, és ha öblítőt használsz, rendszeresen takarítsd az adagolót, 1-2 hetente. Ha nincs benne öblítőszermaradvány, akkor nem fog bepenészedni.
Penész megél a mosógépbe?
:D:D
Mivel mostok étoljajjal?
Csak ha van tápláléka is, ami szerves anyag kell hogy legyen. Ez mosógép esetén általában az öblítő.
Saját tapasztalat: volt egy albérlőnk, aki öblítőt használt, a mosógép folyamatosan penészedett. Miután elküldtük az albérlőt, megszűnt a penész. Pár évre rá elromlott a gép, félreraktuk. Egy fél év múlva nyitottam ki, felkészülve a legrosszabbra, hiszen a mosás után nem szellőzött ki a gép.
Semmi penész nem volt benne...
Ahogy 1-es írta, az nagyon jó. Én is penészölővel benyomatnám, de hypót nem tennék bele. Utána a tutiság kedvéért 1 üres mosást biztos csinálnék.
Későbbiekben a megelőzés a jó, de tudom, néha csak késleltetni lehet.
Jó megoldás lehet:
- a gumirészben megállt vizet töröld ki mindig (ebben én nem tudtam kitartó lenni)
- szellőztess (ablak nélküli fürdőszobám volt)
- néha indítsd el a mosógép öntisztító funkcióját, ha van neki olyan. Ha nincs, akkor a legmagasabb programon indítsd el kb. havonta egyszer. Ez főleg akkor igaz, ha amúgy 30-50 fok között mosol szinte mindig.
- van a Sanytolnak egy kis flakonos mosógépfertőtlenítője. Zöld kupakos, dm-ben kapható kb. 1000Ft. Én szinte minden mosáshoz teszek és penész sehol nincs. Persze az új mosógépnél kezdtem el ezt használni, ami azóta már 2 éves, de eleve nem jött elő a penész rajta. Ez amúgy azért is jó, mert az oviban a pisisen megszáradt nadrágokból szuperjól kiszedi azt a szagot, amit a mosóporom nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!