Crank kérdése:
Panelban lakom.3 lakás ráccsal van leválasztva lépcsőháztól. Egy esetleges tűzbiztonsági vizsgálat során gondolom nem dícsérnének meg. Hogyan védhető ki a büntetés (később költöztem, nyilatkozat többi lakástulajtól, hogy én nem zárom a rácsot stb)?
Figyelt kérdés
Érdekelne maga a törvény is, amire hivatkoznak. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy minden rácsos lakást megbüntetnek.2012. febr. 16. 12:15
1/4 anonim válasza:
nem...igaz, hogy nem szabadna, de szerencsére a tűzoltók igazodnak a lehetetlen helyzetekhez is...ugyanis hiába tiltjá, és ellenőrzik, akkor is ott a rács...ezért van olyan motoros vágójuk aminek nincs elenfele...igaz az oltás későőb kezdődik, de megoldják...ha a rács megnyugtat, akkor hagyd...ellenőrzés, és főleg tűz sincs minden nep...
nálam nincs rács, csak páncélajtó...azt igencsak megnézném, hogy ha nem vagyunk otthon, hogy mennek be? szerintem sehogy, vagy csak robbantással...
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kár, hogy a tűzcsap a rács mögött van. Max nem zárom a rácsot és akkor talán büntetéskor lehet erre hivatkozni (és még ér is valamit).
2012. febr. 23. 11:51
4/4 anonim válasza:
Hát igen, gyakoribb a betörés, mint a tűz, az biztos. Szóval, ha tűz van, akkor neked lesz igazad, hogy nem zártad, viszont ha kipakolják a szomszéd lakását mert nyitva hagytad a valószínűleg indokolt rácsot, akkor biztos, hogy lesz pár kellemetlen perced...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!