Vegyestüzelésű kazán: mindenkinek ilyen szörnyű? Miért alszik el mindig a tűz? Este miért kell mindig megfagynom? Hogy csináljam?
Először is kezdeném azzal hogy a párommal élek az ő nagymamájának a házában. A mamika már nincs itt, idősek otthonába költözött, így most mi vigyázunk a házára.
50 éves, általuk épített házról van szó, a szigetelés sztem 0, kívülről-belülről. A mi szobánk 4 fala közül 2 utcára néz, a másik szobában viszont csak 1. A vizet általába 80 fok körül felhevítem, akkor szokott ideális hőmérséklet lenni (21 fok) amiben még kellemesen érzem magam.
Tavaly télen fekete német szénnel és fával fűtöttünk, de elég borsos lett most az ára. Mivel nyáron nem tudtuk hogy most is itt leszünk, ezért nem vettünk tüzelőt. Jelenleg fával fűtűnk (8 hónapos ritka sz@r akáccal) és pellettel. Kaptunk a szembe ház építkezéséből is 50 éves szikkadt fákat, ami a tetőtér lebontásából maradt, ez szuperül ég.
A kérdéseim/problémáim pedig:
- hiába fűtöm fel 80 fokra a vizet, kb 20 perc múlva újra 60 körül van, lehűl az egész rendszer és megfagyok.
- hiába vettünk szuper minőségű brikettet, az istennek se akarja tartani a 80 fokot, már mindenféle méretű rést kipróbáltam :(
- az esték a félelmeim, ugyanis oké hogy begyújtunk 10 körül, kb hajnali 1kor arra kelek fel hogy 17 fok van és majd megfagyok. 4 takaróval alszom, pulóverben. Így is megfázott a térdem a hideg miatt és szörnyen fáj. Valljuk be, azért hajnali 1-2 körül senkinek nincs kedve újra begyújtani.
Mit tudnék csinálni hogy ne fagyjak meg? Mindenki így szenved esténként akinek vegyestüzelésűje van? Hát ez valami borzalmas. Irigylem azokat akiknek távfűtése van és nem fagynak halálra este! :(
Típusát sajnos nem tudom megmondani. Nagy kék, 3 ajtaja van. Alsó ajtónál hamu van, középsőnél begyújtunk. Kb ennyit értek hozzá.
22/L
"9.: a brikett mindenbe jó, mert a fát helyettesíti tulajdonképpen."
Nem egészen így van!
Egyszer próbálnád kőszénnel megrakva felülről begyújtva, és nagyon meglepődnél, hogy két vödör szénnel fél napig forró a radiátor!
Ezek a szemétből préselt brikettnek nevezett sz@rok csak a díszkandallókba valóak.
brikettpont.hu oldalról:
"Minden olyan tüzelőeszközben, amely hagyományos szilárd tüzelőenyag elégetésére készült el lehet égetni a fabrikettet".
Nem az a lényeg hogy gyújtod meg, hanem az hogy meddig izzik, meddig tartja a hőt. Olyan mindegy a meggyújtás, mi beledobálunk mindent szépen lassan ahogy csak kell, meg ami ég. Jó a sorrend fontos... de a brikett az összepréselt FA.
Kandallóban is lehet használni.
Persze, hogy el lehet égetni de nem mindegy milyen hatásfokkal. A gyártó nem fogja azt írni, hogy ne vedd meg mert sz@r!
Na jó, nem erőlködök csináld ahogy akarod, nálam 23 fok van stabilan, nem én fázok és járkálok óránként tüzelni!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!