Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Honnan tudhatnám meg, mennyi...

Honnan tudhatnám meg, mennyi a közös költség?

Figyelt kérdés

Albérletben lakunk, közvetlen a tulajnak fizetünk mindent. Most fogjuk fizetni a közös költséget meg a lakbért, no meg a januári rezsit.

Múlt hónapban érdekesen zajlott az elszámolás, semmi papírt nem hozott a tulaj, hogy pontosan mennyi a közös költség. Beköltözéskor 27ezer valamennyiről volt szó (papírt akkor sem láttunk), elszámoláskor meg 28... Kértük, hogy hozzon kimutatást, mégis miből meg hogy tevődik össze ez az összeg. Azt mondta, meg tudjuk nézni a hirdetőtáblán a földszinten az épületben. Ilyen nincs kirakva... Valami netről is hadovált, hogy ott is meg lehet nézni.

De nem értem, ő fizeti az illetékesnek a közös költséget, tudnia kell, nem? Át akar b*szni minket, nagyon az az érzésem...

2012. febr. 7. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Miért nem kérdezed meg a közös képviselőt? Ha nem tudod ki az kérdezz meg egy szomszédot, aki már régóta ott lakik.

Ő köteles téged is tájékoztatni.

2012. febr. 7. 13:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Ki van írva egy telefonszám hozzá, azt mondta a párom. Azt hiszem az lesz, hogy felhívjuk őt. Telefonon is tud tájékoztatni vajon az összegről? Mert a székhelyük elég messze van, a város túlsó végén. Páromnak nem lenne ideje már elmenni oda, holnap délelőtt jön a tulaj...

Nem akarjuk, hogy megint lehúzzon. A közös költség szokott növekedni egyébként januártól, mint minden más?

2012. febr. 7. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze, telefonon is tájékoztat:)

Elmondod mi a problémád, s tuti segít.

Egyébként igen, mivel az áfa emelkedett, így minden emelkedett, így a közös költség összege is. De nem hinném, hogy több ezerrel, anyumék panelba laknak, s kb. 200forinttal jelent plusz költséget a tavalyi évhez képest. Mindenképp járjatok utána! Sok sikert:)

2012. febr. 7. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Az is számít,hogy egyáltalán mi számít bele a közösköltségbe? Nálunk mi megyünk havonta és kb. 10000ft szokott lenni. EbbEN benne van a ház közös költsége(csatorna,kuka stb.),takarítási díj és a vízfogyasztás amit én olvasok le havonta. Nálatok mi 27000ft? Én nem is fizetném ki neki csak azt amiről papírt látok.
2012. febr. 7. 14:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Központi fűtés van, így annak az átalányát is kell fizetni télen-nyáron (mondjuk mi nemrég költöztünk csak be). Az előző lakásnál az 26ezerből 14-et tett ki azt hiszem. Itt talán több vmivel, mert kicsivel nagyobb a lakás.

A szemétszállítás, lift, meg ilyesmik is benne vannak, de lényegében nem vagyunk vele tisztában, mivel sosem láttuk lebontva ezt.

2012. febr. 7. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Értem akkor a fütés miatt több. Én akkor is azt mondom,hogy ne adjatok pénzt anélkül,hogy látnátok valami papírt vagy számlát. Mi pl. minden hónapban kapunk számlát a befizetett pénzről,és ez több helyen így volt.
2012. febr. 7. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!