Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérlet kontra közös költség?

Albérlet kontra közös költség?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy túlfizettük a közös költséget 30ezerrel. Erről papírt is kaptunk, amit a lakástulaj neje el is vitt. MEg lett tőle kérdezve, hogy ugyan nekünk akkor mikor nem kell majd fizetnünk egymást követő 3 hónapig (mert 10ezer pár száz a közösk.) Mondta, hogy majd megkérdezi. 1 hónap elteltével közli a lakástulaj, hogy azt Ő fizette túl, mert nem minden hónapban fizeti be, hanem 3 havonta egyben.

A kérdés most következik: Ha állandóan arról rinyál, hogy nincs pénze, eltudjátok képzelni, hogy több pénzt fizet be,mint amennyit kellene...Hisz 3*10 az 30 ezer....nem több....szerintem hazudik! Szerintetek? Lehet valamit tenni?

2012. febr. 7. 09:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Kérdezzétek meg a közös képviselőt, hogy mikor mennyi lett befizetve. Onnantól kezdve egyértelmű a helyzet. De ha te minden hónapban befizeted a közös költséget, és erről bizonylatod is van, akkor ne foglalkozz a többivel, mert részedről rendben van a dolog.
2012. febr. 7. 09:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Hehehe! Nem hogy bizonylatom nincs barátom, még albérleti szerződésem se XD Azt mondta azért nem ad,mert 1. azzal ne tudok semmit sem kezdeni,minek az nekem? 2.Azért nem szokta oda adni a bérlőinek,mert ha netán nem fizetnének,akkor nehezen tudná kirakni őket, 2-3 éves bírósági ügy is lehet....
2012. febr. 7. 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát akkor sajnos ez van. Bizonylatok, szerződések nélkül nem is laksz ott, semmi közöd semmihez.. Legközelebb szerződést kell írni, és eltenni a bizonylatokat.
2012. febr. 7. 10:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerződés lett írva, és azt mondta, hogy majd hozza az én példányomat, nah azóta is....pár hónap elteltével rákérdeztem, hogy ugyan mikor hozza már és akkor közölte, hogy ezt nem szokta oda adni!
2012. febr. 7. 10:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha ennyivel elintézed, hogy "nem szokta odaadni", meg "minek az neked", akkor meg is érdemled a sorsodat. Keress egy másik lakást minél gyorsabban, normális feltételekkel.
2012. febr. 7. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Érdeklődd meg, hogy menyi a havi közösköltség. Ne a tulajtól, hanem ott, ahol be kell fizetni. Ha nem tudod hol kell, kérdezd meg a szomszédot. Ne a tulajt. Akkor megtudod, hogy valóban annyit kér-e el közösk fejében ,amennyi az valóban. Ha többet kér, akkor ti fezettetek túl, nektek jár vissza. Ha annyit adtok havonta, amennyi a havi közösk, akkor valóban a tulaj fizette túl.

Viszont attól, hogy te albérlő vagy, nem tulaj, még kiállhatnál magadért, te is biztosítsd be magad. Ha már úgy van fizetve a rezsi, hogy oda adod a tulajnak ,és ő fizeti be, akkor a következő hónapba pl., kérd el, vagy legalább mutattasd be a csekkszelvényeket, hogy be vannak fizetve. Nehogy ne fizesse be, jöjjön a felszólítás, és rád fogja, hogy te nem adtad oda. Meg mondjuk én nem adnék csekkre pénzt amiíg nem látom a csekket, hogy mennyi van rajta.

Nálunk legalábbis így működik a dolog. Azaz működött annó. És én vagyok a tulaj. De én az albérlő külön kérése nélkül úgy kértem el a csekkek árát, hogy mutattam neki azokat. Következő hónapban pedig nálam voltak a befizetett szelvények ha esetleg kéri őket, azaz látni akarja, hogy be vannak fizetve.

Nem csak a tulajnak kell résen lennie, de az albérlőnek is.

Szerződés nélkül pedig valóban nem szabad kivenni lakást. Igaz, hogy nem hivatalos, de legalább ott van mindkettőtök aláírása, és minden le van fektetve benne. Az téged is véd, nem csak a tulajt.

2012. febr. 7. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!