A szénmonoxid szint mérésére hatásos a gyertyaláng használata?

Hat be kell latnom, en magam egtem...
Teljesen igazad van, a szenmonoxid elegethetö. Teljesen összekevertem a CO2-vel. Attol is elnezest kerek, akit leszoltam.
Na, de azert a többi resze igaz volt!

Ostobaság Nr.1 : "a CO éghető gáz". Égés az van, de nem a CO ég, hanem annak a képe, aki ilyen hülyeséget mond.
2-es valaszadotol elnezest kerek! Igaza volt, es en tevedtem.

Ha valaki végig olvassa ezt a témát, egészen biztos, hogy összekever mindent, mert sem a kérdés, sem a válaszok mindegyike érthető pontosan!!!!Különböző égéseknél keletkeznek gázok, legyen az fa, szén, vagy bármi!!!
LASSÚ ÉGÉSNÉL széndioxid keletkezik, ezt leheljük ki, például az iskolában, ahol a szünetben, a hetes feladata, hogy szellőztessen, hogy frissüljön a levegő, kevesebb CO2 legyen és több oxigén!!!!! A bor erjedése során szintén CO2 keletkezik, már olyan mennyiségben, ami fulladást okozhat, ugyanis a levegőnél nehezebb és kiszorítja a levegőt, ezt gyertyával ellenőrízhetjük!!!!!!!
IZZÁS fényhatással rendelkezik, ha kevés oxigént engedünk hozzá CO
keletkezik, és a probléma igazán itt kezdődik, mérgező színtelen, szagtalan, 605°C-nál robban!!!!!!! Ezt legkönnyebben úgy érjük el, ha a
FATÜZELÉSNÉL tömjük a kazánt, egyre magasabb hőfok érdekében, és ha
elérjük ezt a hőfokot ROBBAN!!!!! Kéménytűznél ez úgy zajlik le, hogy a korom begyullad, ha szerencsénk van, még kis mennyiségnél gyors-égéssel kiküldi a kéményen, aztán ha a hőfok magas, leéghet a tető, vagy a ház!!!
SZÉN esetén, az izzó szénből a gázfejlődés oxigénnel szabályozható,
mellette vízből HIDROGÉN is keletkezhet, a két gáz keveredése az izzó szén felett, szekunder levegővel, gyors-égéssel elégethető, a legjobb fűtőanyag!!!!! Felügyeletet nem igényel, ugyanezt a fáról nem mondhatjuk el!!!!!!!
ROBBANÁS általában akkor következik be, amikor a gázt papírral gyújtjuk meg, vagy valamilyen gyulladást fokozó, pl. gázolajjal, vagy benzinnel, vagy hígítóval akarjuk feléleszteni a tüzet: T I L O S !!!!!!!!
Én már77 éves vagyok, CO-val fűtöttünk a kazánban, volt, hogy az ötéves gyerekemmel, vagy az asszony gyújtott be, jó, ha tudják mit csinálnak,
aztán már nem féltek!!!! (az elsős fiunk jelentette, hogy gázszag van és az veszélyes az egyik utcában, megdicsérték, csak nyomáspróba volt, de lehetett volna csőtörés is!!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!