Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázkazános központi fűtésnél...

Gázkazános központi fűtésnél évente elfogyhat a víz?

Figyelt kérdés
Kb. 1 éve töltöttem fel vízzel a rendszert. 1 bar nyomás volt a rendszerben nyugalmi állapotban. Most 0,6-0,7bar. 60-70fokos víznél 1,8-2,0bar nyomáson üzemelt a rendszer. Most csak 1,2-1,4bar. Létezik hogy lyukas a rendszer? Vagy valahogy eltűnhet a kazánon keresztül a víz? Nem tudom a meleg víz és a fűtéshez használt víz mennyire keveredhet.

2012. jan. 17. 15:11
 1/4 anonim válasza:
nem keveredik. feltöltés után le volt rendesen légtelenítve?
2012. jan. 17. 15:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Fesztelenítsd a rendszert, vedd le a tágulási tartályt, cserélj benne szelepet, győződj meg róla hogy a szelepnél nem folyik a víz (különben kilyukadt, és új tartály kell)! Irány az első benzinkút, fújd vissza 1,5-1,7bar közé, tedd vissza a helyére! Töltsd vissza a rendszert, légteleníts le, állítsd be a nyomást 1,7bar-ra, oszt' csá!

Szelepbelsőt, koronás szelepsapkát, valamint egy felnibe húzható szelepet kell venned egy autósboltban! Kb. 100 forint.

Remélem segítettem!

Üdv. A.

2012. jan. 17. 20:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja és még egy dolog! A szelepsapkát tépd rá a szelepre, az lesz a kulcs a szelep kitekeréséhez! Ha falikazánod van, akkor inkább a helyén csináld! A hátában találod a tágulási tartályt. Ebben az esetben egy bicajpumpával (tűszelepes) fújsz vissza, míg a rendszernek nyitva kell lennie. A többi ugyanaz. Szükséged lehet egy keréknyomásmérőre.

Üdv. A.

2012. jan. 17. 20:26
 4/4 A kérdező kommentje:

Le volt légtelenítve, bár amit itt a kolléga említ végigcsinálom.

Köszönöm a segítséget.

2012. jan. 19. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!