Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megtaláltam álmaim "telkét",...

Megtaláltam álmaim "telkét", de nem egyszerű a dolog? Hogy megy ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Direkt nem szeretnék pontosan, beazonosíthatóan fogalmazni, ezért előre is elnézéseteket kérem.

Egy laktanya romjait szeretném lebontani és a helyére családi házat építeni, a közvetlenül mellette lévő, erdővel és sziklákkal körbevett hatalmas réten pedig létrehozni valamit, ami a munkámmal kapcsolatos.

A tervhez egyelőre szükségeltetne egy férjjelölt is.

De 5 éven belül szeretném megvalósítani.

A keresetem nem épp csillagászati összeg...

A villany bevezetése nem nagy gond, és víz is kell hogy legyen, hiszen régen a laktanyában is volt fürdő, WC,stb...

Persze kezdjük ott, hogy meg tudom-e venni azt a földrészt?... Nem akarok egész telket, csak magának a laktanya épületének a területét (~fél telek.)

Ez kb. mennyi lehet?

Egy ismerősöm 50-100 millióra becsülte, de szerintem ez iszonyú sok...

És ha szeretnék egy egyszerű, 1 emeletes, padlásos családi házat, hogy úszhatom meg olcsón?...:(

Persze tudom, 5 év múlva minden más lesz, de muszáj tervezgetnem...

Ha szabad így kérdeznem, Ti miből, hogy vettétek a telket és építettetek rá házat?

Nekem minden olyan drágának tűnik, hogy hát legszívesebben sírnék...

Előre is köszönöm a válaszokat!

ja, ha ez számít, a telek árát nyilván levinné, hogy közvetlenül mellette (egyelőre) jó időben örömlányok működnek és az autók zaja még épp a laktanyáig elhallatszik...

Nagyon hálásan köszönök minden választ!!!

Ha sikerül ez a projekt, könyv lesz belőle!:)

2012. jan. 16. 22:51
 1/9 anonim ***** válasza:
A Honvédelmi Minisztériummal kell egyeztetned. De valamilyen oknál fogva nem adják el a laktanyákat. A városunkban is van egy,őrzik ugyan,de megy tönkre. A város már többféle célra hasznosította volna,de nem sikerült megvenni.
2012. jan. 16. 23:02
 2/9 A kérdező kommentje:

sejtettem, hogy ez gond lehet, de ez már rom. lyukasak a falak, össze van zúzva a fele, szóval tényleg csak egy kupac szemét összegraffityzve...

akkor is gond lehet?...

köszönöm a válaszod!

jöhet még!!:)

2012. jan. 16. 23:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Mekkora területről van egyáltalán szó?

Miért álmaid telke az, ami mellett örömlányok vannak, és az autók zaja is behallatszik?

Hány éves vagy?

Már csak maga a bontás is annyi lehet, hogy azért máshol egy normális házat tudsz venni.

Szerintem tegyél le róla.

2012. jan. 17. 09:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Azért, mert a munkámat nem lehet lakott területen végezni.

Viszont szeretnék minél közelebb lenni a "munkámhoz".

Az örömlányok hát igen... ez nem szerepel az álmomban, de remélem, ahogy megnő a környéken a forgalom (az odalátogató kliensek miatt) ők is arrébb teszik a székhelyüket...

Minden szempontból ideális lenne, jó az elhelyezkedése, közel van a főúthoz, de mégis távol az emberektől...

És a foglalkozásokat olyan gyönyörű környezetben tarthatnám, hogy az már szinte luxus.

És mivel a szép környezet segít(het), ez nagyon fontos szempont...

A terület maga csak egy átlagos ház alapja. (Még nem mértem le, a héten megyek vissza rendesen bejárni a környéket.)

A közelben lovarda is van sok más állattal, ami szintén + pont a projektemhez.

Szóval gondolom, ennyiből kitaláltad, hogy terápiás foglalkozásokat tartok állatokkal embereknek.

Nem akármilyen állatokkal nem akármilyen embereknek...:)

Meg lesz ott még más is...

Szóval van gyönyörű erdő, patak, 10 méterre a házamtól rókák, őzek, vaddisznók,...

Most 23 éves vagyok.

A terápiás programhoz nem én venném a területet, az a program pénzéből lesz.

De mellette szeretném felépíteni a házamat.

Mivel a munkám megkívánja, hogy a nap 24 órájában elérhető legyek az állatoknak, elég nehéz lenne máshogy összeegyeztetni ezt a családi élettel pláne, amíg a gyerekek kicsik...

2012. jan. 17. 11:10
 5/9 A kérdező kommentje:

Ja igen, a bontás...

Hát az nem lesz/lenne egyszerű, tudom...

De sajnos csak addig megy a villanyvezeték...

De egy barátom is így építette fel a házát.

Mi segítettünk neki az előző romjainak eltakarításában és az új felépítésében.

Ráadásul nekem "rendelkezésemre állna" egy teljes brigád.

A főnök a barátom, romkocsmákat újítanak fel.

Nyilván ekkora munkát nem kérek ingyen, de így máris nem egy ház áráért bontatnám le...

És persze remélem, az én barátaim is segítenek majd a ház felépítésében...

2012. jan. 17. 11:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Így már azért árnyaltabb a kép. Hogy mennyiért tudod megvenni (és egyáltalán eladó-e), azt látatlanba senki nem tudja megmondani. A forrásokat tekintsd át, illetve vedd fel a kapcsolatot a terület tulajdonosával.

Konkrét kérdéseket tegyél fel, azokra kaphatsz választ.

A ház takarékos felépítésére több lehetőség is van pl.:

- könnyűszerkezetes (fa vagy acélvázas)

- modern vályogtégla

- szalmaház.

Ismerd meg a technológiákat, az előnyöket, hátrányokat, az árakat. Ezek alapján tudsz majd dönteni.

2012. jan. 17. 11:33
 7/9 gomzoli ***** válasza:

Szép álom :-)

Az esély arra, hogy egy nagy darab ex-laktanya területéből egy telket megvehess... Fel lett egyáltalán parcellázva már? Vagy úgy képzelted, hogy rajzolsz egy téglalapot a térkép egy adott részére, és azt megveszed?

Ha el is adják, és megveheted, x millióért, valyon mennyit fogsz arra költeni, hogy a területet rendbetetesd? A munkagépek 10-15 ezres órabérért dolgoznak, egy-egy teherautónyi törmelék elszállíttatása szintén ennyi. Nem lebecsülendő költségek ezek, igen hamar a milliós szintre érhetnek az ilyen járulékos költségek. Körbekeríttetni sem aprópénz...Többszáz méternyi kerítést (az állattartás miatt feltételezem) felépíteni óriási költséggel (és munkával) jár.

Nem kicsi költségvetés kellene, hogy ebben a formában megvalósítható legyen.

Vélhetően jobban járnál, ha olyan, jó állapotú családi házat keresnél, amihez hatalmas telek tartozik, és van(nak) rajta olyan melléképület(ek) amik alkalmasak arra, hogy átalakíthatóak legyenek a céljaidra.

2012. jan. 17. 14:19
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszolóknak!:)

Tudom, néha nem egészen sikerül két lábbal a földön járnom, és a házépítésről halvány lila gőzöm sincs...

A nagypapám mérnök volt, a mi családi házunkat ő tervezte, de sajnos ő már nem él, így nincs kire támaszkodnom.

Szóval csodálatos tervek vannak, megvalósításra esély viszont nem nagyon.

Tudom.:)

Csak mégis meg kell próbálnom.

Egyébként meg kell mondjam, a terület csodálatos, de valamiért maga az a hely, ahová a házat építeném, valamiért negatív érzéseket kelt bennem...

Lehet, mégis csak elég lenne oda a terápiás központ, és a családi házam lehet máshol...

Mint írtam, a kutyaprojektet nem én fizetem, én csak egy "turbózott kiképző" vagyok.

Viszont amennyire én tudom, ennyi állatot csakis belterületen kívül lehet tartani.

A kutyatenyésztőknél legalábbis így van, és mivel itt sok kutyát TARTANÁNK, sőt, néhány egyéb állatot is, így nincs más megoldás.

Pláne, hogy olyan kutyákkal is dolgozom (direkt), akik nem épp a Fifi kategóriába sorolhatók, és ezt sokan nem nézik jó szemmel - hiába ártalmatlanok a jelenlétemben.

Szóval jöhetnek még ötletek, tapasztalatok, ki miből, milyen házat épített, mikre kell odafigyelnem, stb...

Azért is bizonytalanodtam el a családi ház kapcsán, mert pár méterre van egy szikla, olyan kisebb bányaféleség, és már előre látom, ahogy a gyerekeim potyognak lefelé...

na de azért tervezgetek ezerrel!:)

2012. jan. 17. 21:34
 9/9 anonim válasza:
100%
Szerintem meg vegyél egy kész házat egy hasonló telken, olcsóbban jössz ki sokkal. Micsoda álomvilágban élsz, kislány..
2012. jan. 18. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!