Van olyan, hogy valaki költözés után soha sem tudja megszokni az új helyzetet, és élete végéig bánja, vagy boldogtalan lesz?
Szerintem erre is érvényes a "megszoksz vagy megszöksz" szabály. Ahol az ember nem érzi jól magát onnan úgyis tovább áll. Én most élek az 5. városban, és még csak 26 vagyok. :) Mondjuk mindet szerettem is meg nem is.
Hát ugye azt kell megvizsgálni mit nem tud az ember megszokni. A várost? A lakást? Az embereket? A lehetőségeket? Ezek némelyikén lehet változtatni: lakásfelújítás, sok kirándulás, ismerkedés, stb... de vannak dolgok amiken nem és akkor költözni kell.
ha az embert megáldotta a sors némi intelligenciával, akkor mérlegel, mielőtt költözik. pláne ha szerette a régi helyet, ahol eddig lakott.
ami számomra szempont a költözésnél: környék (!), lakástípus, közlekedés, infrastruktúra, valamint hogy el tudom-e ott képzelni az életemet hosszú távon.
eddigi életemben csak 1x költöztem, nagyon jó döntés volt. mondjuk előtte 5 évig arról álmodoztam, hogy itt fogok lakni, ahol most. 1000x elképzeltem, és ugyanolyan jól érzem magam itt most, mint anno a gondolataimban.
mondjuk nekem az is sokat hozzátesz a dologhoz, hogy ahol előtte 22 évig laktam, az egy elég lehangoló környék volt, a végén már nagyon nyűg volt ott élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!