Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérlők jogaival kapcsolatban...

Albérlők jogaival kapcsolatban tisztával levőket kérdezem! Mit kell fizetni, és mit nem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Felújítási alap, biztosítás, közös költség... ilyeneket kérnek a főbérlők, szerződésben nem volt bene. Rezsiről nem tájékoztatott, most azt várja, hogy fizessem (persze csekk meg számla nélkül!). Ilyenkor mit lehet csinálni? Bíróság vagy nemfizetés?
2012. jan. 10. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Az szerintem teljesen egyértelmű, hogy a rezsit a bérlő fizeti... Ebben nálunk az összes felsorolt tétel benne van.
2012. jan. 10. 21:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Ember! Akkor, ha egy roh*dt csekket nem mutatnak, hanem csak mondják, h ennyi és ennyi lesz, akkor szerintem az úgy nem fair!
2012. jan. 10. 21:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

REZSI = a lakhatással felmerülő költségek.

Ilyen a víz - gáz - villany - internet - tv - stb szolgáltatás számla.

Továbbá a közös költség is ilyen.

A felújítási alap és a biztosítás már más tészta, ha az nincs külön a szerződésbe akkor azt én nem fizetném.

Továbbá a rezsit is csakis akkor fizetném, hogyha hozná nekem az EREDETI számlát (elég bemutatnia) a főbérlő, hiszen ha nem mutatja akkor annyi pénzt kér tőlem amennyit csak akar.

2012. jan. 10. 21:37
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. jan. 10. 21:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy "számlamutogatás" nélkül nem fizetnék hasraütős rezsit.

A lakás, ház fenntartási költségei természetesen az albérlőt terhelik. A lakásbiztosítás szerintem akkor, ha abban megállapodtak előtte. Nálunk, ha a TV-t, internetet nem kérjük, akkor a saját költségemen a főbérlő átiratja ezeket, aztán onnantól kezdve nem kell fizetnem, vagy más csomagot kell fizetnem. Majd távozáskor szintén az én költségemen visszaállítjuk az eredeti állapotot, ha semmi nem zárja ki ezt. Ez is csak megállapodás kérdése.

2012. jan. 11. 06:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is egyértelmű, hogy a rezsit az albérlő fizeti és ebbe beletartozik a közös költség is. A felújítási alapot szerintem már nem kell fizetni a biztosítás meg megállapodás kérdése. De nálatok nem függesztik ki a lépcsőházba/dobják be a postaládába a fűtés, közös költség, vízdíjas papírt? Én sok helyen láttam (nálunk is így van), hogy ezt kifüggesztik/bedobják. A maradék számlát pedig mindig megmutatja nekünk akitől kivessszük a lakást (villany, gáz). Szerintem kérjétek tőle nyomatékosan, hogy mutasson csekket, számlát az adott költségekről. Egyébként meg miért neki kellett volna tájékoztatni a rezsiről? Miért nem kérdeztél, amikor kivetted a lakást? És hogy gondoltad, hogy a rezsit nem kell fizetned? Te használod a villanyt, vizet, gázt stb... De tényleg kérd meg, hogy mutassa meg a számlákat! Ehhez jogod van!

Egyébként meg, ha ennyire nem tudtok megegyezni egymással, akkor a legtisztább az elköltözés, mert ebből csak a baj lesz hosszútávon. A bíróság lassan jut bármilyen ügyben döntésre, a nem fizetés pedig a szerződés felbomlását vonja maga után, és akkor szintén költöznöd kell. És ha rossz viszonyt alakítasz ki a lakás tulajdonosával, akkor majd mehet a vita a kiköltözéskor, hogy van egy folt a falon, ami nem volt ott mikor beköltöztetek, ezért fessétek át a lakást stb.

2012. jan. 11. 08:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha nem fizeted a biztosítást, de esetleg betörnek hozzád, elvárnád hogy fizessen neked a biztosító?

Amúgy, ha a főbérlők ilyen hozzáállásúak, inkább menekülj innen. Egyébként rezsit tényleg csak csekk ellenében fizess!

2012. jan. 11. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Megegyezés kérdése, hogy ki mit fizet. Nekem például a rezsiből is csak azt kell fizetnem, ami fogyasztásfüggő (víz, gáz, villany), amit viszont akkor is fizetnie kellene a tulajnak, ha senki nem lakna a lakásában (közös költség, biztosítás), azt ő fizeti. A rezsiről a számlák viszont az albérlet címére jönnek, amiket a pénzzel és a bérleti díjjal együtt minden hónapban elviszek a tulajnak (a számlák csak kimutatások, átutalással fizet a számlájáról).
2012. jan. 11. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!