Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A vizes ruhát mi száritja...

A vizes ruhát mi száritja jobban, a meleg vagy a hideg levegő?

Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 17:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A relatív páratartalomtól is függ. De inkább a meleg levegő szokott bejönni.
2012. jan. 10. 17:53
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Meleg-radiátor,hajszárító,vasaló.
2012. jan. 10. 17:54
 3/8 Shai-Hulud ***** válasza:
90%
Mivel a párolgás hőelvonással jár, ezt a hőt a meleg levegővel lehet könnyebben biztosítani. Következésképpen a meleg levegő szárít jobban.
2012. jan. 10. 18:04
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi
2012. jan. 10. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
31%
Ha nagyon sürgősen kell a ruha, akkor egy jó gáztűzhely felett, odafigyeléssel, hamar meg tudod szárítani. Többször csináltam, bevált. Nem kell napokat, órákat várnod, mire megszárad, amit fel akarsz venni.
2012. jan. 12. 11:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a meleg, gyorsabb a részecskék mozgása.
2012. jan. 14. 19:13
 7/8 anonim ***** válasza:

A meleg levegő. Ilyenkor nyáron, a kötélen a ruha is akár 20 perc alatt megszárad, míg máskor 2 nap is kell neki (télen meg egy adott szintnél jobban egyszerűen nem szárad tovább, be kell hozni a melegre).

Hajszárítóval is pillanatok alatt lehet szárítani, szerintem gazdaságosabb és biztonságosabb is, mint a gáz felett. Nekem legalábbis 4 percnél tovább még sosem tartott a folyamat, pedig tök vizes ruhát emeltem ki a mosógépből és teljesen szárazra fújattam.

De ilyen melegben a ventilátorral is lehet szárítani, mert eleve meleg van. Legalábbis az enyémre rá lehet teríteni a ruhát, amit hátul kissé magához szív, ezáltal még meg is tartja. Természetesen az enyémnél nincs teljesen lefedve, tehát nem tud túlmelegedni vagy ilyesmi, illetve sűrűek a kis rácsai így nem is tud ráakadni semmi a forgó alkatrészeire.

Igazából ha 20 °C felett van a hőmérséklet, akkor már rendben van, mert hamar megszárad a ruha. Az alatt sajnos sokszor bizonytalan.

2012. júl. 29. 17:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja és valóban lényeges a páratartalom is, hiszen pl. nyáron amikor az a fülledt idő van, és nincs légmozgás, akkor a ruha is csak áll, gyakorlatilag alig szárad valamit.
2012. júl. 29. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!