Mitől vizes a parketta a 3-dik emeleten?
A leírásod alapján:
- új, tökéletesen záródó ablakaid vannak és ritkán szellőztetsz, mert spórolni próbálsz a fűtésen. Az asszony meg mos mint egy mosómedve. Amitől óriási a lakásban a páratartalom.
- Az alattad lakó talán még nálad is jobban spórol (vagy otthon sincs), ezért hideg a padlótok.
- Emiatt a külső hideg falakra és a parkettára lecsapódik az összes víz.
Néhány kérdés a probléma megoldásának a segítésében:
- Nem dohosak a szekrények, maiben a mosott ruhákat tároljátok?
- És nem áll össze csomóba a só, ha az asztalon hagyjátok nyiott sótartóban? (Próbáld ki, hogy egy tányérra pár szem sót raksz. Nem lepődnék meg, ha egy nap alatt elfolyósodna. Ez >95% páratartalmat jelent.)
- Hány fok van nálatok?
- Napjában hányszor szellőztettek?
egy +buta kérdés egy építőmérnöktől: nézz csak a parketta alá.. van páraszigetelés??...na ezt szokták "megspórolni", és átlátszó szimpla műanyag fóliával letakarni..., végül is fólia-fólia...
Akkor lehet az oka a vb. falazat technológiai hibája, v. 30-as falak esetén szimpla szigetelés hiba stb. stb.
Látni kellene azt a lakást, ill. az előző mondott pár okot.
Alapvetően a hőmérséklet-különbségekben keresd az okot.
Na akkor amit írtam, szinte telibe találtam... az a parketta nagyon gány munka - mielőbb vedd tervbe a cseréjét. Boltban már cc. 1-1500Ft-os m2 áron lehet kapni parkettát (a páraáteresztő fólián, és hang-szigetelőn ne spórolj!)
A fűtés, + elektromos kütyük+ éjjel-nappal nyitva hagyott ablakok hosszú távon nem megoldás...- egy háznak épp az lenne a célja, h. kint a hideg, bent a meleg... nem h. ablakokat nyitva kelljen hagyni, mert különben rohad a szekrény alja... :-/
Nálunk sincs niytva rendszeresen semmi..mégsem rohad, vizesedik a lakás...
A fürdőben mondjuk igen, ott ajánlatos közvetlen fürdés, mosás alatt nyitvahagyni, de ennyi...
Nem kell éjjel-nappal nyitvahagyni az ablakot. Most, hogy már kiszáradt a szoba, elegendő napi egyszer vagy kétszer kereszthuzatot csinálni 2-3 percre. Ha teregetés volt, akkor egy órával utána.
Nekem nem tiszta, hogy halszálka parkettád van vagy szalagparkettád. Ez utóbbi alá be lehetett volna rakni a parkettázáskor fóliát, de csak azért, hogy rugalmasabb anyagon feküdjön és ne töredezzen le az illesztésnél már 2 év múlva. De nem párazáró fóliát!
Jobban jársz, ha nincs ott semmi ilyesmi, mert pont fordított hatást érnél el vele, akkor már alulról is vízben úszna a parkettád. A víz ugyanis a szoba levegőjéből cspódott le a parkettára, egy kis része átszivárgott a réseken, majd tovább szivárgott a padlóba. Ezért van az, amit mondasz, hogy az aljuk csak büdös és a tetejük vizes.
És most képzeld el, ha a parketta alatt egy záró műanyag fólia van. Semmi víz nem szivárogna el arra és mint egy úszómedencében, úgy állna a víz.
Kedves utolsó gratulálok... a dilettáns tanácsok mindegyike benne van a hsz.-ban.
Ugye nem vagy szakember??? :-/ A szakma érdekében remélem h. nem... :(
Külön kiemelem neked:
"A párazáró fólia szerepe a hideg betonaljzat és a meleg parketta között kialakuló páralecsapódás elzárása a laminált parketta burkolattól."
Köszönöm, leveledet. Nem, valóban, nem vagyok szakember.
Sajnos nem értem, hogy a Hellenic Footbal Federation honlapja mennyiben válasz a felmerült kérdésekre.
Továbbra is állítom, hogy egy szimpla párazáró fóliával több kárt lehet okozni, mint hasznot. Csak abban az esetben segítene, ha a párazáró fólia alá még pluszban lépésálló hőszigetelő lapokat is tennének. Ez azonban ágyúval verébre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!