Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A hangyákat hogyan tudnám...

A hangyákat hogyan tudnám kiirtani?

Figyelt kérdés

Már próbáltam sütőporral, fokhagymával, ecetes vízzel, fertőtlenítős vízzel, hangyairtó porral, különböző mérgekkel, de mindig újra előjönnek. 1,5 éve épült a házunk, mivel sorház, a szomszédnál is vannak, pont a közös falnál jönnek elő mindig. Mivel nincs gyermekünk, elszórt morzsák sincsenek, igyekszünk mindig tisztán tartani a padlót.

Mintha arra várnának, hogy kitakarítsam a lakást és ők összejárhassák a sz@ros kis lábaikkal.

2009. máj. 20. 16:33
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Nekem DOMOTOX nevű por az, ami beválik. Rossmannban, DM-ben is lehet kapni. Nem drága. Kiszórom a hangyákra és 5 percen belül eltakarodnak.
2009. máj. 20. 17:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az oldalon találhatsz hasznos tippeket: [link]
2009. máj. 20. 18:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, nekem is volt ilyen gondom.

Hypo-s vízzel felmostam és hangyaírtó porral beszórtam a hangyák "útvonalát". Nekem ez bejött. A te esetedben (sorház lakó) a szomszédokkal is meg kellene beszélni, hogy közösen próbálkozzatok az írtással! Egy idő után újra elő fognak jönni a hangyák, de akkor már kevesebb erőfeszítéssel is lehet védekezni ellenük.

2009. máj. 20. 19:27
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ps: a sorház lakót nem sértésnek szántam!!!
2009. máj. 20. 19:29
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
BioKill-t ajánlanám. Egy nagyobb flakon 1000-1100 Ft körül van, a kisebb 6-700 Ft. Nagyon hatásos, nem csak hangyák, hanem más rovarok ellen is. 1-2 hónapig tartja a hatását, addig, ha beszabadul egy rovar a lepermetezett területre, néhány perc után elkezd kóvályogni, majd elpusztul. Emberre nem ártalmas, foltot sem hagy. Én a múltkor a kocsit fújtam be vele, mert valahogy hangyák kerültek bele. Azóta egy negyed hangyalábat sem láttam! :)
2009. máj. 20. 20:01
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
egyszerűen sózd meg őket. Ahonnan kijönnek és az útvonalukat jó vastagon sózd meg. Pár nap múlva nem lesznek hangyák.
2009. máj. 20. 20:03
 7/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ!

És a sorházon sem sértődtem meg, mert az. Igaz, csak négy lakásos, a mienk az egyik középső. A szintén középsővel, ahol a közös fal van, nekik a nappali, nekünk a konyha rész. Már gondoltunk rá, hogy szakembert hívunk, de remélem, hogy ennyire drasztikusnak nem kell lennünk. Ha körbefújunk valamilyen rovarirtószerrel, pár napig ok, de azért azok mégiscsak mérgek, azt meg nem lehet állandóan, mivel a szomszéd veszélyeztetett babás így is.

2009. máj. 20. 21:38
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én hangyacsapdákat vettem mezőgazdasági boltban, és szintén sót szórtam ki. Kb. két hét alatt eltűntek a hangyák.
2009. máj. 20. 21:50
 9/15 anonim válasza:
Az tény és való ,hogy a hangyák azok a rovarok akik sokkal továb fognak élni mint az emberek...rengeteg van belőlük,de azért csak nem kel oda szakember...ő csak lefujja neked valami speciális hangya iró szerrel a terepet és perkálhatsz, elsönek is azt a helyet kell meg lesned honnan bukkanak a földből a felszinre a hangyák ott hipos vizzel mosd fel de maradjon is nedves enyhén aztán szorj rá hangya iretot a járatukon na nekem igy bevált pedig egy egész boly volt alattunk, ez nekik a pokol a hangya irto csak akkor használ ha a hipos vizel fel mosod és aztán rá öntöd sok sikert;)
2009. máj. 20. 21:55
 10/15 anonim válasza:
Nálunk az vált be, hogy kipakoltuk a szobát, felporszívóztunk a szőnyeg alatt, majd a szőnyegen, aztán őrölt szegfűszeget szórtunk a hangyák útvonalához, különösképpen a lyukakhoz ahonnan előjöttek. Hatásos még a citromlé is, ha pedig sokan vannak, akkor forró vizet is lehet fecskendezni a járataikba, nem nagyon szeretik.
2009. máj. 22. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!