Ledes izzó? Hány wattos ledes izzó helyettesíti a hagyományos 100wattos izzó fényerejét? Melyik fénye hasonlít legjobban a 100-as égőre?
Nekem azt mondta nemcsak a boltos, hanem a villanszerelő is, hogy a 40 ledes = a régi 100 Wattossal. Valóban, az irodámban ugyanúgy láttunk mellette, vele, mint korábban a 100-assal.
Hogy mennyivel lett olcsóbb, azt nem tudom. Amikor berendeztem a könyvelő irodámat, rögtön ezzel indítottam, egész nap (= napi 9 órán át) égett a mennyezeti lámpában a ledes égő, ment egész nap a számítógép, esetenként az asztali lámpa is (Watton égővel), és a havi villanyszámla kb. 4 ezer Ft volt. (Nem átalány, minden hónapban diktáltam az óra-állást)
Mivel egy mai átlagos lakásban a vílágítás kb. a 10%-a a teljes fogyasztásnak, így ezt tudod csökkenteni valamennyivel. Összességében a teljes fogyasztás 7-8 %-kal csaökkenhet.
Legalábbis nálam ez így történt amikor kicseréltem a hagyományos cuccokat energiatakarékosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!