Mennyibe kerül egy lepukkant ház felújítása? (Nem kell semmi extra, csak lakható legyen. )
Ez attól függ, mit kell megcsinálni. Ha alapozni kell, a falakat szigetelni, netán tetőcserét, akkor milliókba fog fájni. Valószínű hogy a linkelt háznál ezekre szükség lesz.
Aztán kérdés, hogy víz, villany, szennyvíz van-e, hogy akartok-e normális fűtést, a tartószerkezet nem gyengült-e meg, satöbbi, satöbbi. Ezek mind rengeteg pénzt emésztenek fel.
A festés, parkettázás, stb. már csak aprópénz ezekhez képest.
Az rajtad múlik, hogy mit akarsz. Nekem is van egy lepukkant nyaralóm. Most is lehetne benne lakni, mert gázkonvektor van benne, csak nem érdemes, mert kb. 50 e Ft lenne havonta a fűtése 55 m2-nek.
Számolgattam, mi mennnyi lenne: Egy egyszerű festés kb. 1000 Ft/m2 anyaggal együtt, parkettázás olcsó szalagparkettával kb. 3000 Ft/m2 anyaggal együtt, vakolás kb. 1500 Ft/m2 anyaggal együtt, burkolás kb. 2000 Ft/m2 + burkolat. Új ablakok: 8 pici ablak 300 ezer beépítéssel együtt. Hőszigetelés 350 ezer anyagköltség, és kb. ugyanennyi a munkások zsebébe. És még ki sem számoltam, hogy a bádogkémény megszüntetése, villanybojler felszerelése, új vízcsapok, új vívezetékek mennyi lennének.
Amikor azt írják, hogy felújítandó, az általában nem azt jelenti, hogy kicsit kimeszelem, meg az ablakkeretet lefestem, hanem azt, hogy tetőt újra kell cserepezni, vakolatot sok helyen leverni és újra vakolni, vízcsöveket cserélni, egész vizesblokkot újjáépíteni.
Mellesleg, a mellékelt linken levő házat bontani kell. Maga a tulaj is írta, hogy nagyon rossz állapotban van. Ő maga azért nem tette meg, mert bontási engedély, gáz kikötése, bontás kell. Ez több százezer Ft.
nem akarom a linkelt házat megvenni, csak példaként mutattam.
köszi a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!