Egy kétszobás, szigetelt, új műanyag nyílászárós 4. emeleti (középső) panellakás, távfűtéssel, hőmennyiségmérővel milyen energetikai besorolású?
Attól függ, milyen az ablak és milyen a szigetelés. Általában a paneleket b vagy c kategóriába szokták felhozni ily módon, ami teljesen korrekt.
De elképzelhető, hogy nálatok az átlagosnál jobb, vagy éppen rosszabb a szigetelés, így a vagy csak d kategóriát értek el.
Köszi!
Keleti ablak és annyira jó szigetelés hogy nálunk a negyediken mivel a meleg amúgy is felfelé száll.. hát az egész szint csak valamikor -10 fok táján kezdi el bekapcsolni a hőfokszabályzót.. alapból csillagon áll.. de így is póló és rövidnaci...
Kiadnánk albérletbe és ezért volt a kérdés, de most olvastam hogy az 50 nm alattiakat nem kell megnézetni akkor sem ha ki akarjuk adni.. a mienk 49nm két szoba..
azt tudom hogy az albérlő jól jár mert itt jóval kevesebbet fizetünk.. még arányában is, mint abban a házban amit most újítgatunk és hamarosan költözünk..csakhát kinőttük 3 gyerekkel...
azért kíváncsi vagyok:) lehet hogy ha házat majd megnézetjük akkor a lkaást is.. elvégre az energiatanúsítvány jól jön bármikor és két évig érvényes ha jól emlékszem..
mégegyszer kösziii!
Ez nem így működik!
Tanúsítványt kell rá kérni, vannak ezzel foglalkozó cégek, akik ezt végezhetik, én őket ajánlom: [link]
Tehát, nem attól függ, hogy mekora a lakás, meg hány ajtó van, hanem le kell mérni, hogy valójában milyen a lakás szigetelése, amit hőkamerával végeznek.
Remélem segítettem, üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!