Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Budapesten mennyire rossz/jó...

Budapesten mennyire rossz/jó környékek az alábbiak? (lent)

Figyelt kérdés
Lakásvásárlás küszöbén állok és a belvárosban nézelődök. Már találtam néhányat, ami megfelel a kritériumoknak, csak nem tudom, hogy jó környéken vannak-e. Teleki László tér, Mátyás tér, Corvin negyed. Ezek a VIII. kerületben vannak. Azt hallottam, hogy azt már elég intenzíven rehabilitálják és nincsenek furcsa emberek már, mint azelőtt. Köszi a válaszokat előre is. :)
2011. dec. 6. 19:20
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
:O Én nem pontoztam senki válaszát. Mindenkinek nagyon köszönöm. :) 2-3 szobás lakást nézünk egyébként, legalább ilyen 60 nm-eset. A galéria az annyira nem tetszik, tehát a nagy belmagasságúakat kizárom mindig. Köszönöm még egyszer a kedves tanácsokat! Igazság szerint én egy 17 éves kishölgy vagyok, aki egyetemre készül és ezért néz lakást. :D Jobb lenne mihamarabb letudni végre, hogy aztán ne kelljen ezzel bajlódni az érettségi környékén.
2011. dec. 6. 21:20
 12/13 A kérdező kommentje:
Jaj és elfelejtettem írni, hogy mindenféleképpen téglalakásról lenne szó. Vagyis azt szívesebben vennénk. :) Nem mintha itt hirdetnék, csak gondoltam elmondom ezt is, ha valakinek van egy-két jó ajánlata. :D
2011. dec. 6. 21:32
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy mód van rá, a 8. kerületben ne vegyél. Tény, hogy rehabilitálják (emiatt fura is a kinézete, mert egy tök jó ház mellett rögtön áll egy omladozó, putri), de még messze van attól, hogy igazán élhető legyen.

Én az első három egyetemista évem ott éltem le, tavaly költöztünk ki zuglóba. A legjobban azt utáltam a kerületben, hogy egyszerűen lehangoló. Az utcák szemetesek, sehol egy virág (ha ültetnek is, napokon belül eltűnnek), az emberek hangosak, ha rossz utcába mész, beszólogatnak, tarhálnak. Én akkor döntöttem el, hogy elköltözöm, amikor egy buli után mentem haza, és a 4-6 villamostól gyalog mentem a kálvária térig (sokára jött volna a busz), végig követett egy fazon, kiabált is utánam. Nem tudom, mit akart, szerencsére be tudtam gyorsan ugrani a ház kapuján és magamra csapni, aztán ütött rá párat kívülről és elment. Iszonyúan féltem.

Az a baj, hogy hiába jó az az utca, ahol esetleg élsz, utaznod kell a kerületen átmenő buszokon, ahol elég kétes alakok vannak, ennek ellenére (vagy épp ezért?) ellenőr sosincs. Vagy át kell menned egy gázosabb utcán a kisboltba. Ezek mind problémásak.

Nem utolsósorban pedig lényegesen nehezebb eladni egy 8. kerületi lakást, mint bármelyik másikat a belvárosban.

Attól függően, melyik egyetemre készülsz, nézz körül más kerületekben is. A 9. kerület belső része egész jó (bár tény, hogy a belső része a 8.-nak is oké), de jó még a 11. kerület is. Az nekem azért nem annyira szimpi, mert nincs metró arrafelé, de előbb-utóbb lesz :) Nagyon jó a 6. kerület, csak talán drágább. Illetve kijjebb van, de nekem Zugló is nagyon bejön, emberi áraik vannak, és ha olyan helyen van a lakás, ahol jó a közlekedés, akkor semmivel nem vesz több időt igénybe az utazás. Például a kálvária térről elérni a körutat kb. 5 perc busszal, de a buszok csúcsidőben is 7-8 percenként járnak, ráadásul reggelente hajlamosak beállni a dugóba. Most a pillangó utcánál lakom, metróval elérni a körutat kb. 7 perc, és 1-2 percenként jár a metró csúcsidőben, dugó pedig nincs. Ja és éjszaka négy éjszakai jár, szóval 10-15 percenként jön egy, míg a baross utcán óránként járt.

Na száz szónak is egy a vége, ha nem muszáj, akkor szerintem ne a 8. kerületet válaszd.

2011. dec. 6. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!