Mi baja lehet a gáz vízmelegítőnek?
[link] kb így néz ki.
Az a baja, hogy engedem a vizet, és közben elalszik a láng, és nehéz újragyújtani.
Szerelőt mindenképp szeretnénk hívni, de elötte kíváncsi vagyok, ti mit mondtok.
1! Köszönöm!
2!Bocsánat az érthetetlenségemért. Megy nagy lángon, majd minden elalszik, az őrláng is.
Ha közben továbbra is folyik a víz, akkor "elfogy" a boyler gáz részéből a gáz (Nem PB-vel megy? és nem hideg a palack?).
Ha vezetékes, akkor lehet valahol a csőszakasz egy korábbi pontján részben (eléggé) dugult, fagyott? és begyulladáskor már a szükséges nagy mennyiség nem jut át, elalszik az őrláng is. Idő kell, amig a dugulás utáni szakasz feltöltődik...
Jól értem, az a tünet, hogy engeded a vizet és egyszer csak minden elalszik egy pillanat alatt?
Ha igen, akkor nekem valamilyen kontakt hibának tűnik. Próbáld meg a következőt:
Vedd le a burkolatot. Gyújtsd be az őrlángot és engedd meg a vizet.
Majd az égősor alatt kezdd el a vékony réz vezetékeket mozgatni, kopogtatni, babrálni.
Ha erre újra elalszik akkor csak valahol meg kell húzni egy csavart, mert valami érintkezés hiba lehet.
Esetleg még azt próbáld meg: keresd meg azt a valamit, amit az őrláng melegít. Ezt kövesd le. Ez egy hatlapfejű kis "csavarban" végződik. Azt hiszem 12-es kulcs kell hozzá. Húzz rá egy picit, hátha csak ez lazult meg.
Sok sikert.
Ötlet:
Kosz lehet a gázvezetékben és az jelenleg a készülék szűrőjében landolt. Ha begyújtod akkor egy darabig ég, amint a megfelelő mennyiségű gáz nem tud a szűrőn áthaladni kikapcsol. Vélhetően leülepszik, majd a gázáramlás felkeveri és eltömíti a szűrőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!