Hogy lehet elpusztítani őket a növény földjéből?
Figyelt kérdés
Tavaly vettem nagy zsákban virágföldet,de egy időre ott hagytam,mert sok volt. Aztán észrevettem ,hogy a földben fehér férgek vagy rovarok költöztek bele(hangya nagyságúak,fehér férgek lehetnek szerintem. még sosem láttam ilyet,de nagyon gyorsan szaporodnak). Mik lehetnek ezek vagy hogy lehetne elpusztítani őket?Vagy csak ültessem át egy jó földbe a növényt?2011. nov. 26. 12:00
1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat a megnevezésért,de nem tudom mik ezek. Igen és még ugrálnak is,olyan mintha a víz szaporítaná őket.
2011. nov. 26. 12:10
2/5 anonim válasza:
hőkezeléssel (pl sütő)
de nem éri meg, vegyél normális minőségű virágföldet helyette
3/5 anonim válasza:
Lehet, hogy ugróvillások. A száraz talajt és a meleget nem bírják.
Nem értem a leírásodat. A zsákban vannak a férgek vagy egy virágcserépben? Vagy zsákba ültetted a növényedet?
Azért kérdem, mert még az szokott segíteni, ha az ember leszedi a legfelső 1-2 cm földet a cserépből és kicseréli nem fertőzött talajra.
4/5 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom,hogy eleinte voltak-e a zsákban, a virágcserépben vettem észre őket. Utána néztem csak meg a zsákot(miután láttam,hogy a vázában is van) és láttam benne.Utána kerestem az ugróvillásoknak képekben és igencsak hasonlítanak.Majd akkor megpróbálom leszedni a felső réteget ,köszönöm a segítséget!:)
2011. nov. 27. 11:36
5/5 anonim válasza:
ismerem ezeket a vízben ugrál valamiket. valószínű, hogy fertőzött a föld. ezek kárt tehetnek a növényben főleg a gyökerénél. próbáld meg feketeborsos vizet önteni a földre vagy cigiszálakat vízben áztatva 1-2 napig és azzal locsolj. ha nem segít, akkor muszáj leszel kicserélni a virágföldet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!