A 15-16 éves lányok általában mindegyik olyan hogy nem szeret takarítani és poros a szobája és rendetlenség van?
Mert szerintem alapvető kellene hogy legyen egy lánynál hogy ha nem is az egész házat de legalább a saját szobájában rendet tart.
Ti milyenek vagytok?? És mik a tapasztalataitok??
Kort írjatok légyszi..
Az én 17 éves kislányom számára teljesen ismertelen fogalomnak tüntek ezek a dolgok mint:rendrakás,takaritás stb a közelmultig.Hogy arra rávegyem ,hogy meglocsolja a virágokat kb annyi energiámba került amennyivel egy évig locsogatom én inkább .Az alapvető igények semmi jelét nem mutatta a rendre .Szerintem nem is volt tisztában vele ,hogy akár ő is elpakolhatna maga után.
De a közelmultban csoda történt! Látogatóba jött a fiuja,akinek szerintem eltörhetett a szemüvege pár hónapja és nem lehet kapni sehol a megfelelőt.Asszem ennek köszönhető a vonzalma a kislányom iránt:))Szoktam is kérdezgetni a lányomtól ,hogy van már új szemüvege a fiudnak.Mert ha meglessz oda lesz a lila köd:))
Aznap délelőtt amikor várta a kiderült ,hogy ismeri és tudja használni a porszivót a törlőrongyot , el tudja cipelni a szemtesig a kiürült chipszes zacskókat , képes rendet rakni a könyvespolcon, bevetni az ágyát és belegyömöszölni a szekrényébe az összes elől hagyott rongyait.Sőtt, még a szennyestertót is megtalálta tiszta egyedül.
Ketten a párommal kicsit meghatódva őszinte ámulattal szemléltük ezt a világcsodát. Aztán ejnyebejnyézve méltatlankodtunk azon ahogy röhög ezen a dolgon a hugocskája , ilyen arcátlanul:))
Na majd megtudod te is ,mondtuk neki.
És azóta ha csak alkalom adódik ,mondogatjuk a fiunak ,hogy gyere csak bátran, bármikor szivesen látunk:)
Huu, hát a legtöbb barátnőmre igaz volt. :D Rám is. Van akire a mai napig is. :D
Egy kamasznak ez az utolsó gondolata, bár tény, hogy a szülő rontotta el, ha már egész kiskorában nem nevelte rá a dologra.
Nekem még a barátom se volt nagy kaland, mivel eleinte csak úgy meglepestés módra beesett, és ugye kupi volt. :D Szóval megszokta.
Aztán egyszercsak meguntam a koszt úgy 17-18 éves korom körül, kitakarítottam, aztán teljesen rendszerető lettem. :D Úgy nem tudomotthagyni a szobám vagy az albérletet, hogy nem teszek rendet. Tanulni is jobb, ha rend van. :D De ehhez biztos fel kell nőnie az embernek. :D
22/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!