Hol kellene utána néznem, hogy vissza hozták e a SZOCPOLt?
Mondjuk beírod a keresőbe(google).
Amúgy igen 2012 január 1.-től ismét igényelhető a szocpol de a réginél sokkal szigorúbb feltételekkel és csak új lakás vásárlására vagy építésére adják-használtra nem.
Szia! Mi is szocpolt szeretnénk igényelni, de én is el vagyok bizonytalanodva, hogy akkor vajon most járna nekünk vagy sem... rengeteg cikket elolvastam ezzel kapcsolatban és tényleg van köztük népi ellentmondás.
Amit a legfrissebb cikkek írnak az ez :
Tehát a feltétel az, hogy legalább 60 m2 legyen a ház /lakás, új építésű legyen, vagy te magad építsd, minimum B energiakategóriájú. Továbbá legalább egyikőtöknek 6 hónapja kell, hogy legyen munkaviszonya, és nem szabad, hogy legyen köztartozásotok.
Egy régebbi cikkben azt olvastam, hogy házasoknak kell lenni, és kell hogy legyen már legalább 1 gyereketek.(ezt nyáron írták, azóta egyik cikkben sem olvastam) Na mi nem vagyunk házasok, és nincs még babánk, de a többi feltételnek megfelelünk...
Én is nézegettem már, hogy lehet e igényelni. A hírekben azt mondták, hogy januárban lesznek az első szocpol kiutalások.. Viszont, hogy hol lehet igényelni, és mikortól, arról semmit sem találtam. :/
"Egy régebbi cikkben azt olvastam, hogy házasoknak kell lenni, és kell hogy legyen már legalább 1 gyereketek."
Ha hitelt is veszel fel.
" Ja és azt kifelejtettem, hogy 35 éves kor alatt kell lennetek.."
Szintén a hitelre vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!