Melyik kályhát/kandallót válasszam?
Egy nagyon jól hőszigetelt, kb 50-60 m2-es helységet szeretnék vele fűteni.
Melyiket válasszam?
Az acéllemez az lemez. Ha megnézed a képet amit belinkeltem, akkor látod, hogy annak is a külső burkolata lemezből van, de maga a kályha öntöttvas. Személyesen nem tudod a kályhát valahol megnézni? Jobb lenne ez ellenőrizni. Az árából ítélve egyébként ez már jó minőségű lehet, de amikor én vásároltam, akkor mindenki azt mondta nekem, hogy lemezkályhát semmiképpen se vegyek.
Viszont nagyon szimpatikus a második kályhánál, hogy elég nagy ajtaja van.
A rács a képen nekem is feltűnt, de halvány lila gőzöm sincs, hogy mi lehet.
Na megkérdeztem, és csak az üveg 25x36-ös, a tűztér pedig 48 cm széles 38 magas és 35 mély.. Az ajtó kb olyan széles és magas, mint a tűztér.
Mindenképp meg fogom nézni élőben (szinte nem is lehet máshol kapni, csak ebben az üzletben, de szerencsére nagyon közel lakunk hozzá)
Elbizonytalanodtam azon, h acéllemezből van... :/
Nem szeretném azt, hogy kiadjuk rá ezt a sok pénzt, és mégis egy "gagyit" veszünk.. Viszont öntöttvasban meg nincs olyan, ami igazán tetszene is, meg nagyobb az üvege/ajtaja..
Tényleg az lesz a legjobb, ha hétvégén elmegyek és megnézem. :)
Ha 60 m2-es a helyiség és átlagos a belmagasság ( 2,7 m) akkor ez nálad 160 m3. Tehát ez teljesen jó.
Én nem állítom, hogy nem lehet jó egy lemezkályha, de nekem mindenki azt mondta, hogy sokkal hamarabb átég a lemez, mivel vékonyabb anyagból van. Valami lehet is benne, mert majdnem 30 éves vaskazánunknak semmi baja a szomszédaim lemezkazánjai pedig sorra lyukadnak ki.
Értem! Köszönöm szépen, h ezt leírtad!!
Akkor minden bizonnyal csak a kinézete miatt ennyire drága.. Nem tudom, hogy hány évig bírhatja egy ilyen lemezkandalló. Majd megpróbálok utánajárni.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!