Panellakás vs mobilház?
Hűűűű, de jó helyen laknak itt egyesek. 3 millióért panellakás? Megyeszékhelyen lakunk nyugati országrészben, és itt egy garázst kapsz 2-3 misiért. 30-40 éves panellakás, amit szét kell verni totál, azokat adják 7-8 millióért.
Ha családi házat építtetsz és mondjuk típusházat, akkor is a legalsó ár 15 millió kulcsrakészen alapfelszereltségekkel, és ebben nincs benne a telek ára!
Pár évvel ezelőtt építkeztünk, sajnos itt nem lehetett megúszni a hitelfelvételt. :(
De, hogy a kérdésre is válaszoljak. Telked van. Ez már egy jó kiindulópont. Így én biztos, hogy nem vennék panelt. Valószínűleg én is úgy csinálnám, hogy építenék egy kb. 50 nm-es téglaházat, amit később bővíteni lehet. Ha így megoldható hitel nélkül. Ha mindenképp kell hozzá hitel, akkor egy 70-80 nm-es házat építtetnék 2 vagy 3 hálószobával. Ennél több nem kell egy maximum 2gyerekes családnak, mert utána fenn is kell tartani a házat.
A mobilház. Én is inkább nyaralás céljából tudom elképzelni vagy rövid távra. De ha pl. veszel egy kicsi mobilházat, és azt lerakatod a telkedre: Aztán amikor van már pénzed, akkor elkezdesz egy normális téglaházat építeni, ahol már a családalapítás is jöhet nyugodt lelkiismerettel. Talán ez a legjobb, mert a mobilházat később eladhatod, mivel neked is egyben szállítják le, más is egyben vinné. Vagy a telek méretétől függően megtartanám, leválasztanám a teleknek azt a részét egy külön bejáróval és kiadnám albérletnek a mobilházat. Vagy valamelyik nagyszülő odaköltözne, vagy vállalkozás céljából kialakítanátok benne egy irodát...stb. Talán ebben a verzióban van a legtöbb lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!