Már nem tudom el dönteni hogy meg bolondultam e vagy sem! Ez normális amit csinálok?
(Helyesírási szótárt kéne gyűjtened inkább...)
Amúgy szerintem döntsd el, hogy ezek közül mi a ténylegesen fontos számodra, azt gyűjtsd tovább. Ugyanis a gyűjtés egy hobbi, ezzel önmagában semmi probléma nincsen.
Ha viszont ennek következtében kacatok árasztják el a lakást, az már nem egy jó dolog, úgyhogy kordában kell tartani az ilyesmit.
Ha minden fajtából csak 1-et az nem olyan tragikus.
Ha viszont minden darabot, akkor az szemétgyűjtés, hamarosan beférni sem lehet majd a szobádba a szeméttől.
Ezzel még nincs baj, hidd el nekem nem vagy beteg... addig amíg képes vagy megválni a feleslegtől v. szükség esetén mindtől (mondjuk ajándékozás v. csere útján).
Amint ez a megválás lelki v. uram bocsá fizikai fájdalommal is jár, akkor már nem szimpla gyűjtő, hanem gyűjtögető vagy, ami egyfajta kényszerbetegség. Ebben az esetben orvosi látogatás és a probléma felderítése ajánlott.
Én is gyűjtöttem cigis dobozokat és 0,33 literes üdítős és sörös dobozokat. Azóta ezektől megváltam és kaktuszokra álltam rá inkább.:D
Nálunk is családi hagyomány a "tegyük el hátha jó lesz valamire" dolog, de többnyire én 22 éves férfi létemre nyomok időközönkénti "nagytakarítást" amikor repül minden kacat, vagy oaadom amit lehet stb.
Igazából...attól is függ hogy gyűjtöd, ahogy mondták h mindegyik márkából 1-1 hát legyen. Vagy anno nekem is volt csomó energiaital és sörös doboz, és jól néztek ki koli polcán (de aztán takarításkor kivágtam mindet a kukába, persze szelektíven :D)
"Hogy még ilyeneket is gyűjtök?" ...ebből mondjuk kíváncsi lennék a korodra, mert pl nagyapám öregen is gyűjtötte a sörösdobozokat (mondjuk mindenféle külföldi sör volt).
Összességében, maga a tény h iyleneket gyűjtesz nem gáz, sztem sokmindenkinek van 1-1 üres kólásdoboz vagy kávés a polcán, de az ha minden sz@rt elteszel, az tényleg felesleges és sok lomot szül, neki kell állni szelektálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!