Molylepke ellen milyen védekezést tudtok, ami hatásos?
ruhamoly ellen hagyományosan levendulacsokor.
aszalványmoly ellen "illatosított" ragasztós papír
(mint a légypapír, csak ez direkt a molyoknak készül).
Az ipari mennyiségben mindenhová kipakolt beleragadós molyírtó használt egyedül, és minden de minden azonnali kidobálása a kamrából. Nem válogattunk, ezek a lezárt tasakokba, dobozokba is beköltöznek valami nulladik típusú falon átjárással...
Szóval tökéletes kamraürítés nélkül nem lesz végleges eredmény, csak folyamatos küzdelem+főtt lárva a kajában.
az első vagyok
nekünk aszalványmolyunk volt és bevált a ragacs
(kis alapterületű spejzban).
ruhamolyt még nem tartottunk.
volt már hasonló kérdés
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__98935-hogya..
Én is kérdeznék, hátha jár erre valaki. Ami TÉNY: élelmiszermolyunk van! Kaptunk pucolatlan diót és azzal hoztuk be a lakásba! Viszont a konyhát már kipucoltam és inkább a szobába vannak! (Asszem a melegebb helyeket szeretik.)Egymásból nyílik a két helység,de akkor sem értem, hogy mit keresnek itt. Itt is lehet valami, amiből kikelnek? Vagy csak a melegre és fényre jönnek? Járt már így valaki?
Amúgy az ecet tényleg jó, mert megmarja a lárváikat vagy miket.
Ezt a netről szedtem, még hasznos lehet valakinek:
Aszalványmoly:
Gabonafélékben, hüvelyes magvakban, olajos magvakban (mogyoró, dió), növényi őrleményekben (liszt, kukoricaliszt), szárított gyógynövényekben és gyümölcsökben (mazsola) található meg. Dohányban, száraztésztában, csokoládéban és fűszerekben is előfordul. Elhanyagolt, meleg raktárakban rendkívül gyorsan elszaporodik, különösen akkor, ha számára kedvező tápanyagot, elsősorban kukoricalisztet talál. Háztartások igen gyakori kártevője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!