Egy jól szigetelt, könnyűszerkezetes házba elég-e a padlófűtés, ha a szobák kicsik (9-10 m2)?
Nekünk jól szigetelt, könnyűszerkezetes (tégla falak, könnyűszerkezetes tető) házunk van, padlófűtéssel.
Az egyik szobánk 9, a másik 13 m2. Illetve van egy 40 m2-es nappali-konyhánk.
Szerintem tökéletes a fűtés. 35 fokra állítjuk be a termosztátot, és kellemes, állandó 21-22 fok van a házban. Nincsenek kiálló fűtőtestek (ha úgy alakítjátok ki, akkor szobánként szabályozni is lehet) illetve a tévhittel ellentétben, nem száll a por. A por kb 45 fokos állástól száll felfelé. Viszont anyukáméknál régi konvektorok vannak, amit nehezen lehet szabályozni, és őrülten száll a por. (habár anyum ritkán portalanít, míg én sűrűn, mert a férjem porallergiás).
Tehát, nekünk fontos szempont volt, hogy ne szálljon a por. Meg vagyunk elégedve a padlófűtéssel.
Én még egy ismerősömtől sem hallottam, hogy megbánta volna, viszont olyat már hallottam (egy mérnök ismerősömtől), hogy ők padlófűtés mellé a kételkedő rokonok nyomására, raktak radiátorokat is, és nagyon megbánták, mert bővel elég nekik a padlófűtés, s mióta megvan a házuk, egyszer sem használták a radiátorokat.
Én ha választhatnék, megint a padlófűtést választanám.
üdv.
Én az időszakos fűtéskor is be szoktam kapcsolni.. A mi kazánunkat be lehet állítani úgy, hogy automatikusan igazodik a kinti hőmérséklethez, és ahhoz mérten állítja be az állandó 20 fokot a házban (természetesen gázkazán)..
Viszont, azt is megcsinálhatjuk, hogy pl azt szeretném, hogy este 6-tól legyen 22 fok a házban, reggel 8-tól meg mondjuk csak 20..
Egyébként, nekem is az a tapasztalatom, hogy azok mondanak rosszat a padlófűtésre, akiknek nincs is személyes tapasztalatuk vele. Nekünk szinte minden fűtéstechnológiával foglalkozó szakember a padlófűtést ajánlotta. Nekünk a nappaliban van egy kályha kandalló is, amire fűtés szempontból nem lenne szükség, mert a padlófűtés tökéletes, de be szoktunk gyújtani, mert a kandallóban ropogó tűz látványa, hangja és hangulata utánozhatatlan :) Bármilyen jó is az a padlófűtés..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!