Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mivel/Hogy kéne mosni a...

Mivel/Hogy kéne mosni a ruhát, hogy ne mosódjon el rajta a rávasalt minta?

Figyelt kérdés
Van két pólóm és az egyiken kb. 4. mosásnál mosódott el a minta, a másiknál pedig rögtön elsőre... Mit lehet tenni, hogy ne "kenődjön" el, mert az első pólóm az "csak" 3000 volt, a másik meg 6500 és nemakarom, hogy így menjenek tönkre az ilyen pólóim... Milyen programon kéne mosni, milyen mosóporral vagy az lenne a legjobb, ha csak beáztatnám? A címkéjükben az van, hogy 40 fokon lehet mosni, de... :S Nagyon kérlek, segítsetek!
2009. máj. 4. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

Koliban volt egy rocker szobatársam, ő nem mosta a nyomatos pólóit, hanem kirakta az erkélyre szellőzni.

:)

2009. máj. 4. 22:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mosd kifordítva, elég szerintem 30 fokon is! Lányaimnak is vannak hasonló pólóik, évek múlva is szépek.
2009. máj. 4. 23:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne áztasd véletlenül sem, és tényleg fordítsd ki!

Nem kell mosószer, csak egy kis tusfürdő v finommosószer.

Ha így is tönkremegy menj vissza reklamálni ahol vetted! Max 30 fokon, kézzel!

2009. máj. 5. 07:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is azt tudom javasolni, hogy fordítsd ki és inkább kézzel mosd, ne géppel. Most az a pár póló nem tart semeddig. Ne ázzon a vízben órákig. Amúgy meg igazán a póló a nyakánál, meg a hónaljánál a legkoszosabb, ezeket dörzsöld meg jól kézzel a többit is lötyköld ki kicsit és csavard ki, óvatosan a mintánál, és aztán kirázni kicsit és szépen kiteríteni. Akkor még gyűrött se lesz nagyon. Így elvileg nem szabadna hogy baja legyen. De ha így is lejön, én is azt javaslom vidd vissza.

Most hogy ilyen meleg van meg jön a nyár, így aztán hamar megszárad még ha nem is centized ki akkor is. Télen meg radiátor vagy konvektor mellé székre de meg ne égjen, alá lavór esetleg hogy abba csöpögjön vagy enyhe centrifugálás, aztán kirázás és terítés.

2009. máj. 10. 16:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat, mindenképpen alkalmazni fogom őket :)
2009. máj. 10. 20:55
 6/6 anonim válasza:
kifordítod és 40 fokon. nekem is nagyon sok olyan van és így megoldható.
2009. jún. 29. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!