Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a ledes...

Mi a véleményetek a ledes izzókról?

Figyelt kérdés
Szeretnénk lecserélni spórolás céljából legalább azokban a lámpákban, amiket gyakran használunk. Mire figyeljünk oda? Milyen érdemes megvenni, és milyent nem?
2011. okt. 27. 08:30
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Mi vettünk néhányat próbaként (nem az olcsókból, hanem kimondottan neves márkából), de gyakorlatilag nem használjuk, mert ahogy a 8 éves gyerekm mondta, sötéten világit - tényleg nem adnak elég világosságot. Mivel eléggé egy irányba vilagitanak, igy csak egy-egy folton van valamennyire világos, máshol meg olyan, mint egy barlangban.
2011. okt. 27. 08:52
 2/7 anonim válasza:

Nekem olyan ledes izzóm van a szobámban, amiben az üveg alatt van egy fém téglalap test és annak mind az 5 oldalán van egy csomó led izzó. Ez nekem teljesen bevált, elég világosságot ad minden irányba. Ja, és valami 1,5 Wattot fogyaszt óránként :)

Kb. ilyen: [link]

2011. okt. 27. 10:02
 3/7 anonim ***** válasza:
57%

Egyetértek az előzővel. Én is ezért nem vettem ilyeneket. Szerintem bőven megteszi az "energiatakarékos" kompakt csöves megoldás is. Ezek 10W körül fogyasztanak, szerintem ez sem kibírhatatlanul sok.

A havi villanyszámlánk 4500Ft körül van egy 100nm-es házra. Ezt sem mondanám vészesnek.

2011. okt. 27. 10:08
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

"Egyetértek az előzővel."

Mármint a legelsővel, mert időközben jött még egy komment.

2011. okt. 27. 10:10
 5/7 anonim ***** válasza:
79%
hangulatvilágításnak egy ledsor nagyon jól néz ki, de lámpába nem tenném. oda elég jó az en.tak. izzó is.
2011. okt. 27. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom. Mindenhol ledes izzó van, tény hogy elsőre szokatlan a fénye, de hamar meg lehet szokni. Persze díszkivilágítást nem lehet vele csinálni.

Ami szuper benne, hogy annyira keveset fogyaszt, hogy már nem görcsölünk a kapcsolgatáson.

Érdemes szerintem elsőre többfélét venni, aztán meglátjátok, melyiknek a fénye jön be, egyszer én is belefutottam egy olyanba, ami már tényleg megszokhatatlan "sötét" fényt adott - ez most a vécében van, ott nem zavaró :)

2011. okt. 27. 11:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyet mindenképpen veszek kipróbálni, legfeljebb, ha nem válik be, olyan helyre kerül, ahol nem sok vizet zavar.
2011. okt. 27. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!