Miért szólják le a házunkat? Tényleg túl kicsi? Olyan rosszul esnek a gonoszkodó beszólások.
Idén fejeztük be az építkezést a férjemmel. Nem szerettünk volna nagy házat, mert először is nem akartunk hitelt felvenni, másrészt, nekem a kisebb házak mindig otthonosabb hangulatot képviseltek.
A házunk 65 m2 netto, brutto 82. Nagyon jó az elrendezése, nem olyan, mint egy panelban! Van egy viszonylag nagy nappalink, egy elég nagy konyhával, egy kis előtér a cipőknek, kabátoknak...egy átlagos méretű fürdőszoba, külön wc, egy kis kamra, nekünk egy pici háló, és egy jó nagy gyerekszoba, amiben 2 gyerkőc kényelmesen elfér.( Még nincsenek gyerekeink) Idővel, ha kicsinek találnánk, tudnánk hozzáépíteni...
Néhány rokon megjegyezte, hogy ezért ostobaság volt építkeznünk..miért nem vettünk inkább egy panelt.. stb stb.
Azért nem vettünk panelt, mert így van egy hatalmas kertünk, és a környék olyan kertvárosias, nem pedig egy panelrengeteg. Nem tudom nekik ezt megmagyarázni, és már nem is akarom. Beleuntam... csak veszem a számomra fájdalmas megjegyzéseket, de már inkább nem is mondok rá semmit.
Valóban hülyeség volt, ekkora házat építeni? Várnunk kellett volna még pár évet az egésszel amíg nem jön össze a pénzt plusz 1-2 szobára?
küldd ki a fikázó rokonaidat angliába.
dobnak majd egy hátast, ha meglátják, hogy arrafelé egy komplett családi ház alapterülete elférne egy kicsit méretesebb magyar lakás nappalijában :D
neőző, jó:) japánban meg kapszula -hotelben szálljanak meg - a pazarlás ott már nagyon le lett állítva - ideje nekünk is elgondolkozni egy-két dolgon ezzel kapcsolatban
ez is jó: [link]
Mi sem akartunk hatalmas házat!Mondjuk nekünk már útban volt a gyerek,mikor költöztünk.Nettó 83 nm-es házunk van.1+2 fél szoba,külön wc,fürdő,pici kamra,nappali-konyha egy légtérben.Akkor tudjuk belakni,ha anyukám,vagy anyósom,vagy keresztszülők nálunk alszanak.Amúgy az egyik szoba kihasználatlan.
Aki több száz nm-es házat épít,az nem gondolkozik azon,hogy ketten majd öregkorukra kergetőzni fognak benne?Meg ki fogja takarítani,felfűteni....
Nagyon szeretem a kis házakat,közelebb hozza az embereket egymáshoz!
:) Tudom, hogy nem kéne velük foglalkoznom... jajj csak tudjátok, annyira nehéz elengednem a fülem mellett ezeket a hülye beszólásokat, mert kicsit szarul esik.
Nem tudom nektek elmondani, hogy miért fáj.. hisz, mi nagyon szeretjük a házunkat. Borzasztó sokat güriztünk (főleg a férjem) érte, egy csomót idegeskedtünk, és rengeteg erőfeszítésünkbe telt, mire felépítettük az otthonunkat, ezért számunkra ez a 65 m2 is egy igazi csoda.
Egyébként, olyan rokonok szóknak be elsősorban,akik panelban laknak... illetve egy-két olyan szomszéd, akiknek 160 m2-es házuk van.. hogy hitelből e? Nem tudom..
A gyerekszoba valóban elég nagy. Lehetne belőle 2 szobát csinálni, ha leválasztanánk, de még ilyet nem tervezünk. Én egy szobában nőttem fel a testvéremmel, és nagyon szerettem! A közös szoba sztem összehozza a kistesókat. Persze, más tészta, mikor már kamaszok. :) Akkor kell a külön kis kuckó.
nektek van igazatok.
sok balga ember felépít egy akkora hodályt mint a fene, csak hogy nagyzoljon. aztán amikor a gyerekei elköltöznek, akkor meg kergethetik egymást a házastársával a 200nm-en. :)
ahelyett, hogy inkább, hogy egy kis házat építenek fel, és a többi pénzt, amit elb.xnának a nagy ház felépítésére, fenntartására félretennék a gyerekeiknek, hogy nekik is lehessen lakásuk, és ne kelljen hitelt nyögni, meg albérletben nyomorogni.
anyum egy kis lakásban nevelt fel engem, és amit tudott, megspórolt, h vehessen nekem lakást. én is az ő példáját fogom követni.
a rosszmájú beszólókkal meg ne törődj, mondd meg nekik, h foglalkozzanak a saját dolgukkal.
a vidéki rokonaim nekem is beszóltak, h panelban élek, meg h ez egy nyúlketrec, és hasonló. magasról teszek rájuk. én így érzem jól magam, ők meg úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!