Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mikor kapcsolják be a fűtést?...

Mikor kapcsolják be a fűtést? Távhő! Hallottam már valahol bekapcsolták, nálunk még nem! Mitől függ a bekapcsolás ideje? Vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés
2011. okt. 10. 16:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Jogszabály szerint a fűtési idény október 15.én kezdődik.

Szükség szerint, -ha igény van rá-, a helyi szolgáltatók előbb is elindíthatják.

2011. okt. 10. 16:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! mi kisvárosban lakunk, 4 emeletes tömbben. Közös képviselőnk egy órája vitte be a távhő-höz az igénylő papírt, és most már meleg a radiátor. :) Nemtudom máshol hogy mülködik.
2011. okt. 10. 16:27
 3/10 A kérdező kommentje:
Sajna én sem mert új lakó vagyok a 6emeletesbe!Amúgy ha a radiátor elvan zárva és közbe elindítják a fűtést a cső attól meleg?
2011. okt. 10. 16:30
 4/10 anonim ***** válasza:

10 emeletesben lakunk, tavaly betartották az okt. 15-én hajszálra pontosan, de idén -nem tudom mi okból- már tegnapelőtt elindult.

Én úgy tudom, ha le vannak zárva a radiátorok, az azt jelenti hogy nem tud a melegvíz hol haladni, ergo a csövek sem lesznek melegek.

2011. okt. 10. 16:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor nyissam meg?Hátha van már fűtés csak én nem tudok róla??? :-S
2011. okt. 10. 16:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Pécsen lakunk, nálunk is okt. 15.től lenne, de három napja már van fűtés. A radiátort nem kellett tekergetni, most is elvan zárva, mert bőven elég az a meleg ami a csőből jön.
2011. okt. 10. 17:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

11ker, lágymányos. gazdagréten van fűtés, nálunk meg lófax se. szétfagyok.

egyébként a közös képviselő tudja intézni, de mivel ő nem itt lakik, ezért gondolom vastagon tesz rá.

2011. okt. 10. 17:41
 8/10 A kérdező kommentje:
Én Szigetváron lakom!
2011. okt. 10. 17:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Október 15-től van mindenképpen fűtés, de ha tartósan alacsony a napi középhőmérséklet és/vagy a lakók igénylik a fűtést, akkor elindítják előbb.

Azt olvastam pár napja, hogy sajnos néhány szolgáltató még nem fejezte be a karbantartást a fűtésrendszeren, ők sajnos nem fogják tudni elindítani a fűtést, amíg ezzel nem végeznek.

Az a kérdés, hogy a ti szolgáltatótok vajon miért nem indította el a fűtést. De mindenesetre egy próbát megér, hogy felkeressétek a közös képviselőt, hogy intézkedjen.

Emellett viszont érdemes beszerezni egy kis hősugárzót, 2-3 ezerért lehet kapni, mert előfordulhatnak olyan helyzetek is, amikor bizony olcsóbb azt bekapcsolni, mint utána táppénzre menni meg gyógyszereket venni.

2011. okt. 10. 19:02
 10/10 Max80 válasza:

UPDATE:

A fűtési szezon szeptember 15-től következő év május 15-ig tart. A távhőszolgáltató ebben az időszakban köteles rendelkezésre állni (ez után is lehet rá lehetőség, amennyiben a szolgáltató ezt vállalni tudja - sok a karbantartási munka a nyári időszakban). Ez azt jelenti, hogy a fűtés indítása nem automatikusan történik meg a fenti dátummal és nem automatikus a leállás sem.

Elsősorban a távhőszolgáltató és a társasház között megkötött közszolgáltatási szerződés rendelkezik arról, hogy mikor kell elindulni a fűtéssel (ennek egy példánya a közös képviseletnél van). Lehetőség van pl. napi átlaghőmérséklet alapján kérni az indulást / leállítást, de a legtöbb esetben a társasházi közös képviselet az igények alapján kéri a fűtés indítását, illetve leállítását, írásban(!)

Amennyiben hideg van, és még nem idult a fűtés, javaslom, keresd meg közös képviselődet a fűtés indításával kapcsolatban.

2017. jún. 11. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!