Szieszta pb palackos kályhával szeretnénk kihúzni a telet valahogy. Kb hány naponta kell cserélni a palackot, ha csak minimumra állítjuk és éjjelre lekapcsoljuk?
Nem javaslom! Több okból is. Nagyon drága így,és veszélyes. Nincs bennük szén-dioxid/monoxid érzékelő,csak egy ugyanolyan mágnesszelep,mint egy gáztűzhelyben.
Az áruk 15ezer körül van használtan,a gázpalack/kicsi,11kg-s/5ezer. Akármilyen spórolósan használod 3-4 napig elég egy palack...az ugye több,mint 5ezer a töltés/csere.
Zárt,nem szellőző helyiségbe a belső levegő oxigénjét használja,az égéstermék is ott marad.
Ha már "kihúzni a telet"...van,nem lehet egy parapetes,vagy kéményes konvektort berakni??? Olcsóbb lenne,10 alatt vannak már, a régi FÉG-eshez lehet még kapni fúvókát,amivel lehet PB-ről használni. És picivel jobb a hatásfoka...és nem utolsó sorban BIZTONSÁGosabb,valamint akár vizet is melegíthetsz rajta.
Szia!
Szerintem is parapetes konvektor inkább.Nekünk az van,elvagyunk vele,amikor nem vagyunk itthon akkor az megy,ha haza érünk,akkor fával is tudunk fűteni,mert kandallónk is van.Sziesztát nem mertem venni,mert a lakás levegőjét használja.A konvektorjaim(3 van,parapetes mind) meg kintről szívják a levegőt és a káros anyagok is kifelé távoznak.
Egy palack 5,8 kw-os konvektorral 1 hétig elég és van 2 kisebb,azok 2-3 kilowattosak, 2 hétig elég egy normál palack.
Szia!
Nekünk gázszerelő csinálta,bár már eleve úgy vettem,hogy pb palackosra volt kicserélve a fúvóka.De egy régi fég konvektorhoz ezer forintos tétel.
A parapet drága hozzá,de azt is lehet b
nézni használtan a neten.Ha normál kell(nincs 60 centis falad) akkor szerencséd van,olcsóbb lesz.
A 60 centis falhoz vettem közel 5 ezerért darabját(használtan,újonnan 13 ezer körül lett volna egy)
A gázszerelő a 3 konvektor kitisztításáért és kisebb javításokért kért 6500 forintot úgy,hogy egy fúvókát a 3-ból ki kellett cserélnie,mert az nem volt jó.
Szóval összesen:konvektorok pb-re állítva 30 ezer,parapetek 15 ezer gázszerelő 6500 forint.Nekem ennyibe jött ki,örülök,hogy ilyen "olcsón" megúsztam(plusz ugye a palackok,azt cserélni stb,de ez már használattól függ)Tavalyi árak ezek és vidéken,kis faluban,ha ez számít.
Ja és tudtommal hivatalosan már nem adnak engedélyt parapetes konvektorra(cserélni lehet a régit,de újra nem adnak engedélyt)
Ezzel nem akarok hülyeséget írni,de szerintem kérdezz meg egy gázszerelőt;lehet,hogy a palackosra nem is kell engedély nem tudom.(nálunk eleve használt az előző tulaj palackról konvektort,ezért nem volt kérdés)
Sok sikert hozzá! Második voltam
Szia!
Régebben én is használtam sziesztát. Kb. 20 négyzetméteres szobához elég volt egy hétig, ha nem a maximumon használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!