Milyen árnyéktűrő de nagyra növő szobanövényeket tudtok ajánlani?
A gyompálma nagyon igénytelen, szép, és tényleg nő, mint a gyom. A sok vizet szépen meghálálja.
Van egy zamioculcas nevű növény, egy kicsit drágább ugyan, de csodaszép. Ez kimondottan a sötét helyeket szereti, láttam már burjánzani ablaktalan szobában is. Arra kell vigyázni, hogy nagyon kevés víz kell csak neki.
De a kedvencem, ami szép, olcsó, igénytelen minden szempontból és nagyon gyorsan és nagyra nő: a pletyka. Számtalan fajtája van, nekem egy "Tradescantia spathacea" (lila pletyka) van a hálószobában, másfél év alatt óriási bokorrá nőtt úgy, hogy még szaporítottam is róla vagy négy új növényt. Ha budapesti vagy, adhatok is egyet, mert lassan nem férek tőlük :)
Ja, és a negy klasszikus: a Szanszeviéra! Szintén könnyen kezelhető, egyvalamire kell tényleg odafigyelni, hogy évente átültetsd friss földbe. Akkor rendületlenül gyarapodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!