Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kezdenél új életet egy ingyen...

Kezdenél új életet egy ingyen kapott tanyán vagy falusi házban/nagy telekkel úgy, hogy lenne kellő anyagi fedezeted ahhoz, hogy mezőgazdasági termelőként "keresd a kenyered"?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 11:46
1 2
 11/19 anonim válasza:
91%
Ha lenne biztos anyagi fedezet,akkor igen,mennék.De mivel ezt nem tudhatod előre,én nem biztos,hogy belevágnék.Bár a mostani nagyvárosi munkahelyek is elég bizonytalanok.Ha van bátorságod,vágj bele! :-)
2009. ápr. 19. 21:28
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor mennék, ha tudnám hogy mindentől függetlenül érkezik havonta a számlámra annyi pénz, hogy ne haljak éhen. (pl. nyugdíj) Máskülönben rizikós.
2009. ápr. 21. 21:22
 13/19 anonim válasza:
93%
Ha a várostól nincs messzebb mint 30km, akkor úgy hogy én folytatom a munkám (szerencsére nem helyhez kötött) és a feleségem pedig foglalkozna a kiskertel a kisebb állatok gondozásával én pedig délutánonként ellátnám a nehezebb fizikai erőt igénylő munkákat, így kiköltöznék azon nyomban.egyébként régóta tervezzük már ezt,de sajna nincs elég kezdő tőkénk. A földművelésből jelen pillanatban szerintem nem lehet megélni, sok ismerősöm van akik kinlódnak rengeteget vele és semmire sem jutottak. Csak a saját magunk,rokonaink,barátaink ellátására foglalkoznánk földműveléssel és állat tartással. Pici gyerekként falusi, nagyobb gyerekként kisvárosi és most meg Budapesti emberként tartom magam számom,de minden álmom, hogy a feleségemmel ilyen környezetben éljünk.
2009. ápr. 22. 07:14
 14/19 anonim válasza:
84%
Valószínűleg.
2009. ápr. 22. 07:18
 15/19 anonim válasza:
80%
Egy percig nem haboznék,és nagyon örülnék neki h végre uj életet kezdhetek!... Az teljesen mindegy hogy hol vagy, hogyha melletted van az akit szeretsz, és családodnak tekintesz!...
2009. ápr. 22. 21:56
 16/19 anonim ***** válasza:
90%
Nekem 15 ari telkem van és csak egy része van bevetve mégis a tavaly semmit nem költöttem kajára mindent megtermeltem ami kell és a fagyasztóm és a kamrám is tele.És 26 éves nő vagyok 2 kicsi gyerekkel és a férjemmel ketten gazdálkodunk.És tévedés ne esssék nem turjuk egész nap a földet.Nem kell 200 hektár földed legyen csak egy jó öntözörendszer és pár szerszám és nem árt egy melegház.
2009. máj. 2. 05:16
 17/19 Kokas Lajos ***** válasza:
88%
Évek óta vágyom egy ilyen lehetőségre. Rengeteget gondolkoztam rajta, hogy tudnám megvalósítani tőke hiányában. Most is dolgozom azon, hogy összerakjak egy megfelelő projektet. Nekem is az a véleményem, hogy viszonylag kis területen (200Ha-nál kissebb), változatos gazdálkodással meg lehet élni. Én úgy gondolom, hogy egy "Közösségi Farm" a megoldás a kérdésre. Olyan emberek összefogására lenne szükség (10-15 család), akik befektetésükkel létre hoznak egy farmot, melyet egy család üzemeltet, de a terményeit és a kikapcsolódás lehetőségét bármely család élvezheti. Kiegészülhet a tevékenység házi élelmiszer előállítással. Ha valamely terményt nem tud megtermelni a tanya, akkor közösségben, kedvezménnyel vásárolhatják meg a tagok és közösen feldolgozhatják(pl. ha nincs a tanyán meggy fa, akkor szezonban, nagy menyiségben vásárolják meg, befőzik, lekvárt készítenek belőle, lefagyasztják, stb, így lényegesen spórolhatnak is és minőségi, házias ízű ételt etethetnek a gyermekeikel.).
2010. júl. 26. 19:10
 18/19 anonim válasza:

Naná, hogy mennék, ha a feltételek biztosítva lennének.

25/f

2011. jan. 11. 22:29
 19/19 anonim válasza:
100%
19:10-esnek: ez nagyon jó amit leírtál:)) csak az a baj hogy pl a mezőgazdaságban nem segítenek egymásnak a gazdák...én tudom hisz ilyen gazdász családban élünk. nincs segítség. "rohadjon meg a szomszéd földje mit érdekel engem" felfogás:S
2011. jan. 17. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!