Mitől lehet büdös a deszka? És hogyan lehetne szagtalanítani?
A lakás előző lakója itt hagyott egy deszkát, ami fel volt téve az előszobába, és azon lehetett tárolni dolgokat. Ezt leszedtem, hogy lemossam, de mégis büdös. Olyan szaga van, mint a trágyának, vagy valami rágcsálópiszoknak. Lehetséges, hogy rágcsálót tartott rajta valami ketrecben, és nem mosta le utána?
Biztos, hogy csak az a deszka büdös, mert sehonnan máshonnan nem jön ez a szag, már mindent körbeszagoltam.
És mi venné el ezt a szagot?
Ecettel már próbáltam, de kivételesen ez sem segített.
Ez egy olyan deszka, amin van egy vastag (már amennyire lehet), fehér műanyagbevonat vagy mi.
Erre most nem telik sajna. :(
Polc végül is, de nagyon nagy, mert az egész előszobán "végigmegy", mint egy álmennyezet, amin tárolni lehet dolgokat.
Egy ilyen lap több ezerbe is kerül. :(
Hipós víz?
Valami fertőtlenítő, pl a max san, annak az illata is jó, esetleg próbáld citromlével.
Ha műanyag, akár le is festheted, nem?
A vegyszerboltban vegyél nátriun-perkarbonátot, 20 deka bőven elég. 1 liter vízben feloldasz 3 evőkanálnyit, gumikesztyűt húzol, vagy nylonzacskót a kezedre, és egy szivaccsal végigkened. Egy óra múlva tiszta vízzel lemosod.
A bűzt valami szerves anyag okozza, ezt eltünteti.
Leánykori neve foltsó, ruhák mosásához-folttalanításhoz is használják.
Hátha valakinek még hasznára lesz:
Meg akartam reggel venni az ajánlott vegyületet, de előtte azért kiraktam a nyitott ablakhoz ezt a deszkát, hogy szellőzzön ki. Egész délutántól ma reggelig nyitott ablaknál volt, és így mikor felkeltem, már nem volt szaga! :) Nem gondoltam, hogy ilyen könnyű dolgom lesz, ezért kértem segítséget. Elég ijesztően büdös volt, nem hittem volna, hogy a szellőztetés elég lesz neki. Mindenesetre köszönöm mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!