A Wc-be minek folyik iható-tiszta víz?
Sokkal jobban megérné mindenkinek, ha a csapból vagy a kádból folyt vízzel lehetne lehúzni (amivel már mosakodtunk). Ezért a vízért mondjuk félárat kérne a vízművek, így neki is megérné (kevesebb vizet szolgáltat összességében) és a fogyasztónak is, mert kevesebbet fizet.
Mi a véleményetek?
egyet értek
máshol szomjaznak mi meg iható, tiszta vízzel húzzuk le a wc-t?
Igen igazad van,csak nem mindenki hajlandó 30-50-100 eft-ot áldozni arra hogy a szennyvizet egy magasabban lévő tartályba küldeni szivattyúval,amikor 1 m3 víz 550 Ft csatorna használati díjjal együtt.
így a megtérülésed tízen években mérhető lenne.Viszont a WC tartályod/öblítőd sokkal hamarabb tönkre menne a koszos(-ab) víztől,abban jóval több a lerakódni képes szennyeződés.
Ezen már én is gondolkodtam. Az én tervem az esővizes WC öblítés lenne, minden ház tetején lenne egy gyűjtő, és onnan menne a víz a budiba. Akkor van gond, ha nem esik elég eső, akkor csak ivóvizet kell használni...
De a fürdővíz se lenne rossz.
@Restrepo
Nem a teljes vízhálózatba lenne visszapumpálva a szennyvíz/esővíz, csupán a WC tartályba... a tisztálkodás továbbra is ivóvízzel történne.
ha már felszivattyúzod a használt vizet, akkor a lebegő szennyeződés kiszűrése nem hiszem hogy problémát jelentene...;)
Akkor semmi lerakódás. Ha a fenti tartályat még egy tartályba helyezhető fertőtlenítővel megspékeled, akkor jobb mint a tiszta víz, és nyugodtan alhatsz, hogy az etiópok mától nem szomjaznak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!