Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék nagyon nagyon...

Hogyan tudnék nagyon nagyon kib@szni a főbérlőmmel? (lent)

Figyelt kérdés

Tavaly szeptemberben költöztem egy kertes házba, albérlet. Csak egy éves szerződést írtunk alá a főbérlővel, de már akkor is azt beszéltük meg, hogyha minden rendben megy, akkor meghosszabbítjuk. A részemről úgy gondolom minden rendben ment, a lakbért mindig időben fizettem, a számlákkal nem voltam elmaradva, a kert rendben volt tartva, és amikor időm engedte még apróbb felújítási munkákat is elvégeztem.

Egy pár hete itt volt kint nálam, kicsit matatott, én közben elmentem, amikor hazaértem már csak egy listát hagyott maga után (különböző kerti/felújítási munkákkal - terasz felújítása, festés, fenti terasz átépítése, stb), és odaírta hogy szeretné ha ezeket megcsinálnám. Hmm. Felhívtam, hogy beszélni szeretnék vele, jöjjön. Jött. Mondtam neki hogy ezeket a felújításokat nagyon szívesen megcsinálom, akkor ha aláír velem egy új szerződést, hiszen azt mégse akarhatja hogy én itt szépen mindent felújítsak neki, aztán pedig szeptemberben azt mondja hogy helló szia, kösz szépen, nem hosszabbítunk, menj a pics@ba. Azt mondta, hogy egyelőre ő nem lát más alternatívát, minthogy meghosszabbítjuk a szerződést. Ezen felbuzdulva megcsináltam a fenti terasz átépítését (megvettem az anyagokat, festéket, szerszámokat, és saját magam végeztem el a munkát), hogy amikor kijön legközelebb esetleg, lássa hogy van haladás. Erre ma reggel hív valami ingatlanos nő, hogy a főbérlőm árulja a házat és mikor hozhatna valakit megnézni. Hmm.

Miután úgy érzem hogy ez eléggé inkorrekt eljárás (holott értelemszerűen semmi nem kötelezte a tulajt arra hogy nekem igazat mondjon, vagy hogy engem ne próbáljon átverni - ennek ellenére úgy gondolom hogy undorító a viselkedése), szeretnék jól kib@szni vele. Az alap hogy a festéket lekaparom a falról, a csempéket letöröm, a vízcsövet amit beraktam levágom, a teraszból az összes csavart és faanyagot kiszedek, és az APEH-nál feljelentem (mert tudom hogy nem fizetett a bérleti díj után adót). De úgy érzem ez kevés.

Hogyan tudnék neki még több bosszúságot és anyagi kárt okozni? Gonosz válaszokat várok:)

2011. júl. 30. 12:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%
Az alap, hogy ezután feljelent szándékos károkozásért és téged jól megbüntetnek.
2011. júl. 30. 13:02
 2/19 A kérdező kommentje:
A ház eredeti állapotát fogom visszaállítani, a konyhát én alakítottam ki, gázt + vizet én vittem oda, a festést én csináltam meg, és nem azért mert erre a szerződés kötelezett, hanem magamnak. Szóval csak azt fogom leszedni, amit én tettem oda.
2011. júl. 30. 13:06
 3/19 anonim ***** válasza:
A ház eredeti állapotát tudod bizonyítani?
2011. júl. 30. 13:09
 4/19 A kérdező kommentje:
Persze, felvettem mindent kamerával meg szét fényképeztem amikor ideköltöztem.
2011. júl. 30. 13:14
 5/19 anonim ***** válasza:
Nem lenne egyszerűbb megbeszélni?
2011. júl. 30. 13:17
 6/19 A kérdező kommentje:
Én az emberekről általában jót feltételezek amig ennek az ellenkezője be nem bizonyosodik. Viszont ha valaki a szemembe néz és a pofámba belehazudik, akkor azt nem felejtem el hamar. Nem akarok beszélgetni vele, a lehető legtöbb bosszúságot és kárt akarom neki okozni távozásom alatt. Nem fogok bizonytalanságban élni hogy ez a kurv@ mikor adja el a fejem fölül a házat. Mert az most kiderült hogy az adott szó nála semmit nem ér.
2011. júl. 30. 13:20
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána, milyen jogaid vannak, mint albérlőnek, esetleg kérj ingyenes jogi tanácsadást valahol.

A házat valóban add át úgy, ahogy kaptad, ez jelentsen bármit. Ha van fénykép, egy szava se lehet.

Abban te voltál a balek, hogy albérletben nem végzünk javítást, felújítást saját zsebből, hanem megcsináltatod a főbérlővel, megcsinálod, de az árát "lelakod", tehát nem fizetsz egy darabig albérletet, vagy megcsinálod és kifizetteted.

Így még meg is ütheted a bokádat.

Érd el valahogy, hogy penészesedni kezdjen a lakás. Mondjuk rendszeresen nedvesen tartasz egy falat, és keveset szellőztetsz. Oltári ki...ás, tudom garantálni, az életben többé nem szabadul tőle.

Kiköltözés előtt pár bájos lakótárs beköltöztetése is jó ötlet:egérke, patkányka, csótányka. Imádni fogják az új lakók.

Illetve brutális mennyiségű köztartozás felhalmozása, lakbér nem fizetése hónapokig, és szó és nyom nélküli lelépés a fenébe, egy másik albérletbe, ahol soha nem talál rád.

Így nagyjából ennyi.

Aztán ha nem voltál oda bejelentve, ő nem adózott, akkor letagadod még azt is, hogy te nála voltál bérlő, és a szerződésen természetesen nem a te aláírásod szerepel.

Mikor jönnek a vevők körbenézni, nagy szemekkel nézel rájuk, hogy neked még egy évre érvényes a szerződésed, itt vagy bérlő, szóval maradsz. De ha akarnak, kiperelhetnek, vagy biztosítanak neked másik lakást.

Ja, és a kertet b..sza fel a gaz, mire te kiköltözöl, és picit szórd meg szeméttel és apró kavicsokkal.

Ismerőssel hasonlókat követett el az albérlő, simán pokollá tudod tenni az életét, csak akarni kell.

2011. júl. 30. 13:39
 8/19 anonim ***** válasza:
Mi van akkor ha bérlőstől árulja?
2011. júl. 30. 13:46
 9/19 A kérdező kommentje:
13:39: köszönöm a választ.
2011. júl. 30. 13:49
 10/19 anonim ***** válasza:
Mielőtt bármit is csinálnál azért kérdezz rá a főbérlődnél, hogy tényleg árulja-e a házat, nem-e valami félreértésről van szó. Én is a jót látom az emberekben (sajnos), nem lenne jó, ha még te járnál rosszul a végén.
2011. júl. 30. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!