Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Légáteresztő nemesvakolat -...

Légáteresztő nemesvakolat - melyik megoldást javasoljátok?

Figyelt kérdés

A házunkon még nincs nemesvakolat, csak sima szürke. HB 38-as téglából készült, jól szigetel, ezért nem akarunk hungarocellezést, csak vakolást. Nem akarjuk lezártni az épület természetes légcseréjét, ezért szellőző vakolatot szeretnénk, jelenleg kiváló száraz a ház, jó lenne, ha ez így is maradna. Mi lenne számunkra az ideális megoldás?

- kőporoztatás?

- Thermoshield?

- Minerál légáteresztő nemesvakolat?

Mit javasoltok? Köszönöm előre is!

2011. júl. 19. 14:19
 1/6 anonim ***** válasza:

a kőpor 100% légáteresztő. a többi mind tartalmaz valamennyi vizbázisu műgyantát....

én lehet, h simán csak lemeszeltetném valamilyen színre.

2011. júl. 19. 14:47
 2/6 anonim ***** válasza:
54%

Hát a HB38 cseppet sem szigetel jól. Ma már nem is adnak ki engedélyt egy rétegű HB38 falú házra... :(

Egyébként számottevő különbség nem lesz a vakolat miatt.

2011. júl. 19. 15:09
 3/6 A kérdező kommentje:

Kedves első, a sima festés azért nem jó, mert azon látszik minden hajszálrepedés, közelről igen csúnyák az így festett házak.

Kedves második 1995-ös a ház, nem világos, hogy a 38 centi vastag lyukacsos Porotherm tégla miért ne szigetelne jól... Nem építhetnek az emberek évente új házat, hogy mindig a kapható legkorszerűbb anyagból legyen.

2011. júl. 19. 16:13
 4/6 anonim ***** válasza:

A nemesvakolat azért nem reped meg mert alatta háló van ami a repedést megakadályozza. Ha lehálózod a homlokzatot akkor a festés se fog kirepedni.

Kőpor ma már nem divat, nem is csinálják. A nemesvakolat szép mert többféle struktúrájú van.

Én biztos hogy a nemesvakolatot választanám

2011. júl. 19. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy építsetek újat, pusztán rámutattam, hogy ma (2011) ez nem számít jó szigetelőnek. (Fűtésben nem kevés megtakarítást jelentene, ha leszigetelnétek, de természetesen nem kötelező, csak jelzem.)
2011. júl. 20. 08:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!
2011. júl. 20. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!