Milyen tájolású otthon kedvező? Földszinti, alacsony emeleti, magas emeleti vagy a ház teteji lakásban a legjobb élni?
Ha visszeres a lábad akkor földszinti
ha csak az egyik akkor magasföldszinti.
ha pedig szeretsz sportolni akkor tetőtéri
Számomra csakis földszinti, légkondim nincs és nem is lesz, a meleget viszont nem bírom.
Most az ötödiken lakom, ilyen szívások vannak, hogy pl. a nagy kanapé nem fért be a liftbe, alig lehetett fölcibálni a lakásba. Nem jó. Mindig félek, hogy a cica egyszer kiesik az ablakon és összetöri magát. Ez sem jó. Ha bármi gond van, pl. tűz, a földszintről sokkal könnyebb menekülni, mint innen.
Én csak a sajátom előnyét/hátrányát tudom.
Ez egy 4ik emeleti, lift nélküli, konyha+háló keletre néz, nappali déli.
Előny: a 4iken besüt a nap, míg a földszintieknek nem, mert a fák eltakarják. Nagyon jó világos az egész lakás. Nincs túl meleg nyáron, mert kereszthuzatot csinálok. Nem világít be az utca fénye.Nincs felettem senki, aki dörömbölne. Nem kell sokat takarítanom a lépcsőházat, mert csak 3an járnak ezen az emeleten, akik itt laknak.
Hátrány: sok lépcső van, nagy csomagokkal gázos, ide költöztünk- hát ne tudd meg, a kombinált hűtővel és a szétszedhetetlen szekrényekkel mit kínlódtak a fiúk!
Ha netán baj van a tetővel, mi beázunk, míg a földszintiek nem. Ha kiesnék az ablakból, vszínű meghalnék. Ha otthonhagyok vmit, és a lépcsőház előtt jut eszembe, bosszantó, hogy vissza kell érte mászni.
Ennyi, de nagyon elégedettek vagyunk vele, főként azért szerettünk bele, mert olyan világos az egész!
én is 4. lakom, 8 emeletes ház, tehát van lift. a hűtőm 2m magas, nem fért be, azt úgy cibálta fel 2 srác :)
ha lehetne mennék feljebb is :) ÉK-i fekvésű, kora reggel besüt a nap, délután pedig a szemben lévő ház ablakaiból idetükröződik. nem a legfényesebb, de ha napos idő van, akkor kellemes, van elég fény olvasáshoz.
a konyhám és a fürdőm É-i fekvésű, ide max nyári délutánokon süt be a nap, pont elég, legalább nem melegszik fel a lakás. és látom a Citadellát :) este iszonyat jól néz ki, olyan mintha az ablak helyén egy menő éjszakai tájkép lenne :)
földszinten nagyon húzós lakni, mert zajosabb, porosabb, sötétebb, és télen kegyetlenül hideg. a zárószint sem a legjobb, mert nyáron dögmeleg van, esőnél meg van esély a beázásra.
sztem 2.-utolsó előtti szintig jó lakni. magasan azért jó, mert jobbak a fényviszonyok, és ha szerencséd van, akkor panorámás is a kecó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!